Formanské jízdy ve Frenštátě pod Radhoštěm.

Za ideálního počasí a nebývalé velkého počtu diváků proběhlo 2.a 3.října 2004 v jezdeckém areálu na Nivách ve Frenštátě pod Radhoštěm Mistrovství ČR formanských jízd a Grand Prix v ovladatelnosti a těžkém tahu. Pořadateli tohoto vydařeného mistrovství byli SCHK Moravy a Slezska, SCHK Valašsko, SCHK Nový Jičín a JO Slovan Frenštát p.Radh. Soutěže byly doplněny ukázkami nejúspěšnějších chladnokrevných koní, hřebců a klisen, včetně jejich hodnocení.

Výsledky:
Ovladatelnost (14): 1. Blizňák Jan-Streigrip, JK Podlesí, 2.Hajtmar Ladislav-Marek,Rovensko, 3.Marek Miroslav-Zuzana,Stáj Vermona Branky.
Formanská jízda (8): 1.Vlašic Petr-Elza a Leidy,Ranč Ladná, 2.Marek Bohumír-Alma a Zuzana,Branky Stáj Vermont, 3.Blizňák Jan-Hlubina a Hilary,JK Podlesí.
Těžký tah (12): 1.Hanuš Vladimír-Viktor,Ústí nad Orlicí, 1800 kg-20m, 2.Žilinský M.-Rebeka,1800 kg-8,30m, 3.Košťál Miroslav-Bret,Náchod,1800kg-7,10m.

Podobné články
Ekolist.cz

Stromy napadené kůrovcem v děčínských lesích je potřeba pokácet. Na některá místa se však lesníci s technikou nedostanou, proto do strmých svahů…

Deník

„Hojta, prrr,“ nese se mezi cinkáním rolniček nad prudkou strání mezi Přípeří a Jalůvčím silný hlas Branislava Lauka. Je jedním ze tří kočí, kteří…