Příprava fríského koně na svod

Tento důležitý seminář je určený pro chovatele a majitele fríských koní a zvláště pro ty, kteří se v letošním roce chystají na svod v termínu 3. - 4.10.2009.

Uzávěrka přihlášek je 30.6.2009. Upozorňujeme, že kapacita je omezená, proto nenechávejte přihlášky na poslední chvíli!! V případě naplnění kapacity bude uzávěrka přihlášek posunuta na dřívější termín.

Vážení chovatelé,

chtěla bych vás jménem výboru CSFHO opět po roce pozvat na tento seminář. Po velmi pozitivních ohlasech z loňska jsme se rozhodli ponechat jeho náplň a průběh bez výrazných změn a věříme, že bude opět důležitým zdrojem informací pro všechny, kteří se chystají přihlásit své koně na svod.

Je znovu pozván pan Arnold Wemmenhove, který vlastní nejpopulárnějšího plemenného hřebce TIETSE 428 Sport, dlouhodobě se věnuje chovu a prodeji fríských koní, přípravě mladých hřebců a klisen na svody a jehož rukama prošly v Holandsku i v zahraničních fríských organizacích již tisíce koní. Dále pan Allart van´t Oever, který profesionálně trénuje a předvádí koně ve sportovní zápřeži, připravuje je na svody, zkoušky IBOP apod..

Na loňském svodu fríských koní v Praze byl jiz zcela zřetelný posun kvality u hříbat, ale očekávaného nárůstu STER klisen jsme se bohužel nedočkali. Rádi bychom, aby jsme na letošním svodu dosáhli ohodnocení STER alespoň u 20% klisen. Získání takového titulu však není ani u kvalitních koní automatické a je podmíněno 2-3 měsíčním tréninkem, změnou krmení a managementu a v neposlední řadě i správnou výstavní úpravou exteriéru. Budete tedy mít možnost se seznámit s kompletním postupem přípravy, a to doslova od přivedení syrového koně z pastviny až po jeho vstup do výstavního obdélníku a předání vodiči.

Seminář navíc není určen pouze na poskytnutí těchto všeobecných informací a ukázku tréninkových metod, ale lektoři mohou zcela konkrétně posoudit kvality a vyzkoušet možnosti Vašeho koně a individuálně vám doporučit, jak a na co se zaměřit při jeho tréninku. Získáte zde všechny podstatné informace přesně 3 měsíce před svodem, proto budete mít na připravu koně i dostatek času.

Ať již se budete chtít zúčastnit s koněm nebo bez koně, prosíme o včasné přihlášení, velmi nám tím pomůžete organizačně zvládnout tuto důležitou akci. Na vlastní svod budou opět pozváni profesionální holandští vodiči, kteří dobře natrénované koně bezvadně předvedou.

Těšíme se na setkání!

MVDr. Gabriela Jašurková Mikutová

logoKdy?

Neděle 5. července - pondělí 6. července 2009

Kde?

Stáj Stable Victory Želkovice, okres Beroun

Další informace?

http://www.csfho.eu/akce/aktualne/?IDpage=4&IDclanku=328

Podobné články

Slovenská juniorka Michaela Supeková s MYTIA DU CAVALLON v konkurenci 93 dvojic dojela na 2. místě v CEN 100 km Ladies Cup v Al Wathba/Abu Dhabí.…

/data/imgs/00100596l.jpg

Společnost Equiservis děkuje všem za zájem stát se hvězdou přehlídkového mola: "Přihlášek nám dorazilo neočekávané množství. Výběr nebyl tedy…