Drtivý finiš Lucie Škábové a Žoly na 228. km

23. 9. 2013 EQCH redakce Autor fotek: Richard Binder, Milan Kyselý

Čtyři délky nadělila Lucie Škábová svým soupeřům v cíli závěrečné etapy třídenního vytrvalostního závodu East European Endurance Ride na 228 km.

Žoly - EEER 2013Třetí ročník East European Endurance Ride pořádaném JK Napoli odeslal na trať 31 jezdců ze 14 zemí. Všichni prošli úspěšně vstupní veterinární kontrolou a 19. září startovali do první etapy Pezinok - Šamorín. Mezi nimi i tři čeští reprezentanti Lucie Škábová (Žoly), Silvie Lorenzová (Nanu 1) a Petr Jadlovský (Ráchel 4).

EEERTrať částečně vedla přes Malé Karpaty, které deštivé počasí proměnilo v past, kde hrozilo smeknutí koní. Jelo se proto pomaleji, rychlost však nesnížila vedoucí skupina dvou zástupců Maďarska (Joseph Toth a Orchidea Mihok) a Lucie Škábová (vítězka dvoudenního závodu v Mengusovcích v červenci 2013), ti si udrželi průměrnou rychlost přes 18 km/h. Druhý den jezdci po veterinární kontrole startovali do druhé etapy ze Šamorína do Komárna, trať byla příznivější a rychlost se v první desítce jezdců blížila 20 km/h. Třetí den jezdci zamířili v závěrečné etapě z Komárna zpět do Šamorína.

Závod dokončilo 18 dvojic. Lucie Škábová projela všechny tři etapy v celkovém čase 12 hodin, 20 minut a 35 vteřin. Druhý skončil Jozsef Toth (Siglavy Bagdady Aladin) a třetí Orchidea Mihók (Anthares). Cena kondice také putuje do České republiky - získala ji Silvie Lorenzová (Nanu 1), která skončila šestá. Závod dokončil i Petr Jadlovský s Ráchel 4 na 15. místě.

Prestiž tomuto závodu dává vysoká dotace - celkem je rozděleno 105 tisíc eur, z toho náleží vítězi 27 tisíc eur, i záštita slovenského Ministra zahraničních věcí Miroslava Lajčáka.

Lucii doma ve Slavošově čekalo slavnostní uvítání (viz. foto).

Výsledky najdete na www.endurance-timing.net

Podobné články

Slovenská juniorka Michaela Supeková s MYTIA DU CAVALLON v konkurenci 93 dvojic dojela na 2. místě v CEN 100 km Ladies Cup v Al Wathba/Abu Dhabí.…

/data/imgs/00100596l.jpg

Společnost Equiservis děkuje všem za zájem stát se hvězdou přehlídkového mola: "Přihlášek nám dorazilo neočekávané množství. Výběr nebyl tedy…