Karvinský pohár

2. 9. 2004 Jiří Gebauer Autor fotek: Jiří Gebauer

Po roční přestávce proběhl v neděli 29.srpna 5.ročník Karvinského poháru ve skokových soutěžích. Ideální letní počasí, hojná návštěva diváků a funkcionářů města přispěly ke zdařilému sportovnímu vyžití v překrásném parku Boženy Němcové v Karviné.

V Ceně lihovaru Karviná stupně S bylo na startu šestadvacet dvojic. Šest zvládlo základní kolo bez penalizace. V rozeskakování jen dvě a tak rozhodl dosažený čas. Ten měl lepší Marek Hentšel s Ladou z Baníku Ostrava před Rudolfem Doležalem na Bohemia Star z JK Jezbořice a třetím Vladimírem Treterou na Konvect ze Sportovní stáje Tretera.

Pohár města Karviné byla hlavní soutěž stupně ST a početným divákům se představilo devatenáct startujících. I tady zvládly tři dvojice bez penalizace. V rozeskakování jen Marek Hentšel z Baníku Ostrava, který s Ladou zvítězil v lepším čase a se Salwadorem k tomu přidal druhou příčku. Přestup do Stáje Mustang Lučina oslavil třetím místem David Fialka na koni Abraxas.

Celkové výsledky: Cena firmy VAST oil s.r.o. a dolu ČSM-stupňovaná obtížnost do 110 cm se žolíkem (27):
1.J.Gračková-Simba Diverse, 2.J.Kopiš-Ory 1, oba Frenštát, 3.P.Konvička-Lasi,Bukanýr Kuželka.
Cena Technických služeb Karviná-dvoufázové skakání do 120 cm (36):
1.V.Tretera-Konvect,SS Tretera, 2.S.Hošák-Raul 1,ŠZP Nový Jičín, 3.K.Kopišová-Lusy 2,Frenštát.
Cena lihovaru Karviná-skok S ** (26):
1.M.Hentšel-Lada,Baník Ostrava, 2.R.Doležal-Bohemia Star,JK Jezbořice, 3.V.Tretera-Convect,SS Tretera.
Pohár města Karviné-skok ST** (19):
1.M.Hentšel-Lada, 2.M.Hentšel-Salwador, Baník Ostrava, 3.D.Fialka-Abraxas,Mustang Lučina.

Podobné články
Miloslav Příhoda

První ročník Zimní jezdecké ligy vyhráli Zlatí lvi, které v Královicích při finále reprezentovali Jiří Tměj s Miloslavem Příhodou. Ten byl doslova…

Skvělá zpráva nejenom pro fanoušky parkurového sportu. Global Champions Prague Playoffs se vrátí do O2 areny – organizátoři z Czech Equestrian Teamu…