FOTO: Bravantický hipodrom ovládli krásní klusáci, jely se tu dostihy

Před 14 hodinami Petr Broulík Zdroj: Patriot URL zdroje: www.patriotmagazin.cz

Krásný sobotní den si užili na Hipodromu v Bravanticích také milovníci koní a dostihů. Přestože klusácké dostihy v Bravanticích přenášeli pořadatelé na streamu, přilákali krásní koně a slunečný den i řadu diváků. Ti mohli vidět nejen klusácké dostihy, ale nahlédnout také trošku do života jezdců, kteří na vozících zapřažených za koně závody absolvovali.

Před každým dostihem zkropil dráhu závodiště kropicí vůz. Každý klusácký dostih odstartovalo startovací auto s branami, které jelo před koni s vozíky, zvanými sulka. Předtím jezdci koně zahřívali několik nezávodních kol po okruhu. Šest dostihů měřilo 1640 metrů, dva 2140 metrů. Koně po startu nasadili divoký klus, a který tak neučinil a běžel třeba cvalem, byl diskvalifikován. Vítěz každé ceny si odnesl pohár a kůň byl dekorován kokardou.

Vyhráli Zorro, Josseline i Zoccoloduro

Klusáckých závodů se zúčastnili koně z řady stájí v republice i ze zahraničí. Už jen často exotická jména koní stojí za zmínku. Cenu Handicap Hipodromu Bravantice vyhrál kůň Naska OV, Cenu klusácké asociace kůň Nico OV, Cenu zemědělce Zdeňka Vávry vyhrál kůň Rosehills Zorro, Cenu Sochor vyhrál kůň Bucephalos Misi, Cena Moravsko-slezského klusáckého spolku – Prix du Trotteur Francias XVI. vyhrál Josseline J´Eso, Cena obce Bravantice vyhrál kůň Brave Lovin a Velkou cenu Moravskoslezského kraje – Zlatý okruh vyhrál kůň Zoccoloduro.

Celý článek přináší Patriot: FOTO: Bravantický hipodrom ovládli krásní klusáci, jely se tu dostihy

Podobné články
Deník

Jan Surovčák je od dětství milovníkem koní. Díky dlouholetému přátelství s žokejem Josefem Váňou se jeho stáj stala místem, kam přichází na…

Dvouletá francouzská klisna Silver Tower vyhrála 85. Cenu zimního favorita, vrchol posledního závodního dne na hipodromu v Mostě.