Do Písku přijede v neděli Andělský rytíř na bílém koni. Doručí dopisy Ježíškovi

3. 12. 2023 Monika Prokýšková Zdroj: JcTEĎ.cz URL zdroje: www.jcted.cz

PÍSEK - Tradiční slavnostní rozsvícení vánočního stromu začíná o první adventní neděli 3. prosince v 16 hodin na Velkém náměstí v Písku. Už o hodinu dříve se otevře Nebeský poštovní úřad, do kterého budou moci děti přinést dopis Ježíškovi. Všechna psaní si pak přijede na bílém koni vyzvednout Andělský rytíř, aby je obratem doručil adresátovi.

Slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu předchází o první adventní neděli dopoledne tradičně ještě žehnání adventním věncům. V plánu bylo původně i letos, pro nemoc se ale nakonec konat nebude.

Rozsvícením vánočního stromu v Písku odstartuje bohatý adventní program, který potrvá až do Štědrého večera. Už v úterý 5. prosince bude na Velkém náměstí opět rušno. Dorazí svatý Mikuláš s anděli i samotný vládce pekel se svými pomocníky a diváci se mohou těšit i letos na výpravné představení, ve kterém mezi sebou dobro se zlem svádí odvěký souboj o nadvládu nad světem.

Celý článek přináší JcTEĎ.cz: Do Písku přijede v neděli Andělský rytíř na bílém koni. Doručí dopisy Ježíškovi

TN.cz
Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…