Letní hannoverská aukce ve znamení exportu

31. 7. 2010 Veronika Jiroutová Autor fotek: archiv hannoverského svazu

Na letošní letní aukci jezdeckých koní dosáhl hannoverský aukční tým nejlepšího výsledku od roku 1985. 86 hannoveránů bylo prodáno za průměrnou cenu 15.607 Euro. Více než 70 procent navíc putuje do zahraničí, což jen dokazuje oblíbenost tohoto plemene ve světě.

Letní aukce 2010Nejdražší kůň aukce, teprve tříletý valach Lantus po Locksley II, z matky po Matcho AA, zůstává za 75.000 Euro v Německu. Locksley II, otec tohoto talentovaného vraníka, sám odstartoval svou kariéru na verdenské aukci, když se v roce 2005 stal nejdražším koněm elitní aukce. Mezi velice kvalitně zastoupenými skokovými koňmi kraloval čtyřletý San Luca po Stolzenberg, z matky po Singular Joter. Za tohoto talentovaného hnědáka zaplatili stálí zákazníci a znalci koní z Velké Británie 25.000 Euro.

Zákaznický servis hannoverského svazu funguje i v České republice, proto máte-li zájem přijet se nezávazně podívat na tuto - po celém světě vyhlášenou - akci, neváhejte nás kontaktovat. Poradíme nejen s výběrem koně, ale i ve všech otázkách spojených s aukcí, či hannoverskými koňmi.

Ať už profesionální či amaterští jezdci a chovatelé, všichni mohou přijet zažít neobyčejnou atmosféru verdenských aukcí a objevit krásu našich koní. Nejbližšími akcemi hannoverského svazu jsou:

  • Hannoveraner verband4. - 8. srpna mezinárodní festival skokových a drezurních koní, ze kterého pro vás exluzivně chystáme online zpravodajství,
  • či chovatelsky velice zajímavá 36. elitní aukce chovných klisen a hříbat, která proběne od 20. do 22. srpna.
  • Premiéru zažije přestavěná Niedersachsenhalle u příležitosti 123. Elitní aukce 9. října 2010.
  • Velkou chovatelskou událostí je jistě körung hřebců, tradiční termín letos připadá na 21.-23. října 2010.
  • Poslední verdenskou aukcí v letošním roce bude Podzimní aukce 6. listopadu 2010.

Pro více informací o službách, nebo máte-li zájem objednat aukční katalogy, kdykoli kontaktujte zákaznický servis pro ČR aSR:

Veronika Jiroutová
e-mail: veronika.jiroutova@seznam.cz
tel.: 777 776 682

Podobné články

Vánoční svátky se blíží závratnou rychlostí a vy pořád přemýšlíte nad jedinečným dárkem pod stromeček?

Během zasedání pléna General Assembly v Mexiko City se zástupci České jezdecké federace a federací Severského, Pobaltského a Středoevropského regionu…