Ve středu v Pardubicích pokračuje Hobby skákání

29. 3. 2010 Dušan Korel
/data/imgs/00035233l.jpg
/data/imgs/00035233l.jpg

Na pískovém kolbišti Dostihového závodiště v Pardubicích bude pokračovat seriál Hobby soutěží v parkurovém skákání. Druhý letošní závod se bude konat ve středu 31. března. Začne v 15.00 hodin.

Letošní Hobby skákání se poprvé uskutečnilo před týdnem. Startoval v něm i účastník posledních dvou olympijských her ve všestrannosti Jaroslav Hatla. Dominantní postavou však byla Veronika Jandová z 3K Přední Lhota, která s koněm Parisien Mir dokázala vyhrát dvě ze čtyř soutěží. Nejprve uspěla v parkuru s překážkami do 80 centimetrů a následně byla nejlepší i na překážkách do 100 centimetrů.

„Při prvním letošním závodu se uskutečnilo celkem čtyřicet startů, což na začátek nebylo špatné. Věřím však, že nadcházející soutěž bude ještě početněji obsazená," řekl Jaroslav Grodl, sportovní manažer pořádajícího Dostihového spolku, a.s. a zároveň autor parkuru.

Středeční Hobby skákání bude mít tradiční podobu. Na programu budou čtyři parkury s následným rozeskakováním. Začínat se bude na překážkách do 60 centimetrů. Poté budou následovat překážky do 80, do 100 a do 110 centimetrů. Parkur má vždy osm překážek a po něm následuje rozeskakování se čtyřmi překážkami.

Hobby skákání se na koná na pískovém kolbišti na pardubickém závodišti. Začátek první soutěže je v 15.00 hodin. Prezentace účastníků se koná od 14.00 do 15.00 hodin. Diváci mají vstup zdarma.

Rozpis Hobby soutěží v parkurovém skákání na Dostihovém závodišti v Pardubicích pro rok 2010 najdete zde:

www.pardubice-racecourse.cz/2010-propozice.html

Podobné články
V Mountain Trailu se kůň učí nejen ovladatelnosti, ale i samostatnému myšlení, protože při soutěžích na ruce je na překážku vždy vyslaný či navedený na dlouhém vodítku
a vodič stojí mimo ni

Ve dnech 9. a 10. září se na Pardubickém závodišti odehrálo nezapomenutelné Mistrovství České republiky v Mountain Trailu 2023, které bylo součástí…

Už jste někdy slyšeli o horseboardingu? Jde o jezdeckou show a zároveň sport. Můžete se s ním blíže seznámit v rozhovoru s průkopníkem této…