Červnový hobby parkur v Kroměříži

13. 6. 2010 Jana Hlaváčová Autor fotek: Jana Hlaváčová

Druhé červnové sobotní odpoledne jsem se vypravila do Kroměříže, kde se konala tradiční zemědělská výstava a mimo jiné i hobby závody. Kdo se přišel v tento slunečný den podívat určitě nelitoval.

K prohlédnutí byla špičková zemědělská mechanizace, skot, prasata, drobné zvířectvo a po zmíněných hobby parkurech, které se konaly po 13:00 hodině, i psí agility. Kdo měl nějakou tu korunu navíc, určitě si dal nějakou dobrotu ze stánků s českými výrobky.

V první soutěži pro pony se utkaly dvě jezdkyně - Kristýna Nedomová na Liken a Anna Koláčková na klisně Turbína. Obě dvě se dohodly, že pojdou stejně vysoký parkur i přes rozdílnou kohoutkovou výšku poníků. Vítěznou žlutou stužku si odvezl vyšší Liken se svou jezdkyní Kristýnou Nedomovou.

LIKEN-Kristýna Nedomová

Další soutěže, která následovala - ZM, se účastnilo 13 dvojic. První příčku obsadil Petr Šindelář na Casper 5, který je v druhém ročníku SŠHS Kroměříž, která tyto hobby závody pořádala a proto věřím, že všem vítězství udělalo velikou radost. Druhé i třetí místo získala Lenka Žitná se shodnými časy s oběma koňmi - Iris 2 a devatenáctiletou Jiskrou.

CASPE 5 - Petr Šindelář

Poslední soutěž tohoto dne - Z - byla napínavá a dvojice se postaraly o zajímavé zakončení celého odpoledního klání. V nejkratším čase stihla čistě zajet parkur Lenka Žitná s klisnou Iris 2. Druhou příčku obsadil Stanislav Běhal na hnědce Caletta 1 a červenou stužku si odvezl Petr Šindelář na Casper 5.

Iris

Závěrem musím napsat, že celé hobby závody se konaly v klidu a pohodičce a velice pěkně se na dvojice koukalo. Z pohledu diváka mě velmi zaujal haflig Sagar 3 se svou jezdkyní Annou Solařovou, kteří se v soutěži ZM umístili na 4. místě a koník skákal opravdu perfektně na mou představu o tomto plemeni.

Více fotek naleznete na www.arpuska.net

Podobné články
V Mountain Trailu se kůň učí nejen ovladatelnosti, ale i samostatnému myšlení, protože při soutěžích na ruce je na překážku vždy vyslaný či navedený na dlouhém vodítku
a vodič stojí mimo ni

Ve dnech 9. a 10. září se na Pardubickém závodišti odehrálo nezapomenutelné Mistrovství České republiky v Mountain Trailu 2023, které bylo součástí…

Už jste někdy slyšeli o horseboardingu? Jde o jezdeckou show a zároveň sport. Můžete se s ním blíže seznámit v rozhovoru s průkopníkem této…