Charitativní výstava dostihových fotografií jako předzvěst Velké pardubické

20. 9. 2023 Tisková informace Autor fotek: Bohumil Křižan Zdroj: Dostihový spolek a.s.

Dostihový spolek a.s., titulární partner Velké pardubické Slavia pojišťovna a také Krajská hospodářská komora Pardubického kraje pořádají první ročník charitativní prodejní výstavy fotografií z dostihového prostředí. Výtěžek z prodeje poputuje Středisku rané péče v Pardubicích.

Výstava fotografií bude otevřena v samém centru města Pardubic. Svůj dočasný domov našla v pobočce Slavia pojišťovny v Machoňově pasáži. Otevřena bude každý všední den od 25. září do 13. října 2023.

V expozici je instalováno dvacet velkoformátových fotografií zachycujících různé pohledy na dostihy včetně legendární Velké pardubické, ale také na jejich zákulisí. Fotografové Hana Vytopilová, Denisa Lohniská, Bohumil Křižan a Petr Šedivý, kteří se dostihové fotografii věnují mnoho let, je poskytli bez nároku na honorář. Každá z vystavených fotografií je opatřena speciálním QR kódem, přes který je lze zakoupit.

Po skončení výstavy poputují prodané fotografie ke svým novým majitelům a výtěžek pak Středisku rané péče v Pardubicích. To se zaměřuje na podporu rodin s dětmi od narození do 7 let, které se potýkají s nestandardním vývojem dítěte, s tělesným či mentálním postižením nebo s poruchou autistického spektra. Středisko nabízí sociálně terapeutické činnosti, ale také třeba pomoc při uplatňování práv a oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí.

Podobné články

Co má společného kůň Jana Žižky na Vítkově a ten u zámku ve Slatiňanech?

Emil Kotrba (22. února 1912 – 21. února 1983) byl český akademický malíř a grafik, světově uznávaný malíř koní a zároveň aktivní jezdec, trenér a…