Projížďka kočárem s mistry České republiky dnes od 20:00 na HorseTV + MP3

20. 4. 2010 Veronika Jiroutová Autor fotek: HorseTV.cz

O spřežení, Národním hřebčíně, světových hrách v Kentucky, ale i o rekordních spřeženích nám budou dnes vyprávět ti nejpovolanější- mistři české republiky v soutěžích spřežení, zkušený Petr Vozáb a naděje našeho kočárového sportu, Jiří Nesvačil. Oba vyzpovídala Helena Görnerová.

A samozřejmě ani vy, kdo máte pomalejší připojení, nemusíte zůstat o nic ochuzeni! Celý rozhovor vám přineseme DNES ve 20 hodin také v MP3 formátu k přehrání ve zvukové podobě.

Hosté 19. dílu na HorseTvHosty dnešního dílu diskuzního pořadu "O koních bez koní" není jistě třeba dlouze představovat, s oběma se můžete pravidelně potkávat na závodech, či je znáte jako zástupce Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem, který oba se svými spřeženími s velkými úspěchy reprezentují. Jistě i povaha a otevřenost obou hostů dovolily dát vzniknout dnešnímu povídání a tak se určitě nebudete nudit.

První otázka směřovala na hodnocení loňské sezóny. Ta byla, očima Jiřího Nesvačila, jeho nejlepší v celé kariéře. Okořeněna účastí na MS světa, kde po velice dobře zajeté drezuře (17. místo) a ještě lépe zvládnutém maratonu (6. místo) odsunulo 12 trestných bodů na parkuru celou jeho ekipu z 9. na stále ještě velice pěkné 19. místo. V poli 64 sartujících a na soutěži této úrovně jde nepochybně o úspěch a Jiří nám o něm poví sám více. Ve vyprávění mu s příjemným nadhledem a humorem sekunduje samozřejmě i Petr Vozáb.

Další otázka , týkající se plánů na příští sezónu, se sama nabízela. A máme se nač těšit, kromě předsevzetí obou kočích, získat mistrovský titul, jsou na programu Světové jezdecké hry v Kentucky a na nich se zřejmě opravdu již můžeme těšit i na účast českých vlajek. Jak je to s účastí a finacováním takové výpravy se tedy samozřejmě také dozvíte.

Mezi dalšími tématy dnešního pořadu jsou například i pozvánky na akce národního hřebčína, či vyprávění o tom, jak konkrétně v NH probíhá výcvik koně. Pro mnohé čtenáře možná překvapující bude sdělení, jak všestranný výcvik vlastně mladí starokladrubští koně absolvují. Tečkou za celým dnešním podvečerním vyprávěním je pak srovnání starokladrubských koní s ostatními plemeny.

Stopáž : 40 minut

Novinka ve vysílání HorseTV.cz - MP3 archiv i vysílání

 

Od minulého dílu si můžete pořad "O koních bez koní" přehrávat také jen jako zvukový záznam, tedy bez obrazu, který je na pomalejším připojení k internetu pro mnoho z vás problém. Odkaz na tuto MP3 vám zpřístupníme také vždy ve 20 hodin večer, tedy při zahájení vysílání, přímo zde na EQUICHANNELu.

Link na MP3 záznam: http://www.equichannel.cz/horsetv-cz-dil-19-kocary-a-vozatajstvi-mp3-zde.

Můžete se ale také samozřejmě těšit na další vyprávění o koních bez koní na téma vozatajství, kočáry a jejich lidé a všechny své dotazy a náměty na nás sypat do tohoto diskuzního fóra: O koních bez koní - NÁMĚTY aneb co a koho byste rádi viděli.

 

Nezapomeňte si tedy DNES ve 20 hodin kliknout na stránku koňské televize HorseTV.cz: www.horsetv.cz



.

Podobné články

Pro všechny pravidelné diváky vysílání HorseTv máme dnes tšpatné zprávy. O prázdninách nebude vysílat každé úterý, jak jsme zvyklí.. Nemusíte být ale…

Dokumentární film "Koňská hříva v českých zemích - Živé dědictví" z dílny FTV Production a Ministerstva zemědělství je další z povedených ukázek…