Vítězem Velké červnové ceny Charpentier

3. 6. 2023 Tisková informace Autor fotek: Archiv Chuchle Arena Praha Zdroj: Chuchle Arena Praha

První červnovou sobotu se v Chuchle Areně Praha konal letošní pátý dostihový den s bohatým dětským doprovodným programem a dvěma zkouškami nejvyšší kategorie. Ostře sledovanou položkou byla 71. Velká červnová cena, jež je tradičně nejdůležitějším přípravným testem pro České Derby, tříleté a starší klisny se pak představily v 19. Ceně Nory Jeane.

Favoritem 71. Velké červnové ceny (I. kat., 2200 m, 135 tis. Kč, 3letí) byl vítěz maďarské Velké jarní ceny Arames, který podél vnitřní bariéry finišoval nadějně, nicméně nakonec mu patřilo páté místo, protože vnějšími stopami ukázali silnější závěr čtyři jeho soupeři. Po druhé příčce ze slovenské Velké jarní ceny se naplno prosadil (podruhé v kariéře vítězný) hnědák Charpentier, o půl a dvě délky před Stormy Awakeningem a mohutně zrychlujícím Magic Merlinem, jenž na čtvrtou pozici odsunul Duplikata. Charpentier měl v sedle desetinásobného slovenského šampión-žokeje Jaroslava Línka, který vyhrál Velkou červnovou cenu po osmi letech podruhé, majitel Jiří Odcházel (stáj Joly) si v tomto dostihu zopakoval triumf po čtyřech letech a trenér Radek Holčák zde obhájil loňské prvenství.

V 19. Ceně Nory Jeane (I. kat., 1600 m, 3l. a st. klisny, 135 tis. Kč) vítězně vstoupila do sezóny pětiletá ryzka stáje Martin Bláha Classa, svěřenkyně Václava Luky pod jezdkyní Lucií Fialovou triumfovala po tuhém boji o krátkou hlavu před pátou z letošní Jarní ceny klisen Eagle Babe a zapsala si již šestou životní výhru.

V rámcovém programu se dvakrát prosadil mladý slovenský amatérský jezdec Tomáš Roman, jenž dosáhl premiérového doublu své velice nadějně rozjeté kariéry.

Výsledky

Podobné články
Cena společnosti Falcon security, s.r.o. - Storm Of Beaufay

Dostihová sezona na Pardubickém závodišti odstartovala. Za mimořádně příznivého počasí bylo na programu šest dostihů. Hlavní z nich, Jarní cena…

V sobotu 13. dubna se na Hipodromu v Mostě uskuteční 50. ročník memoriálu Rudolfa Deyla. Slavnostní zahájení dostihové sezóny je v plánu ve 13.30 hod…