Koňská štafeta: Na druhém úseku Táňa Mášová

26. 11. 2022 Tisková informace Autor fotek: Dostihový spolek Zdroj: Dostihový spolek URL zdroje: zavodistepardubice.cz
 Táňa Mášová
Táňa Mášová

Připravili jsme pro vás KOŇSKOU ŠTAFETU. Štafetový kolík ale bude jen symbolický. Půjde o “zimní” seriál minirozhovorů, které mezi sebou povedou osobnosti dostihového světa. Mají za úkol odpovědět na čtyři otázky a vybrat si kolegu, kterého se zeptají na co budou chtít. Prvního dotazovaného jsme vyzpovídali my, v dalších etapách už budeme jen zprostředkovateli.

Rovinová šampionka Jiřina Andrésová vyslala na druhý úsek štafety svoji kamarádku Taťánu Mášovou. “Proč? Protože mi velmi připomíná mě v jejích letech,” říká Andrésová a ptá se:

Táni, kde se vidíš za pět až deset let?
Určitě plánuju zůstat jezdkyní, to je můj život. Z toho nejde utéct, určitě ne v mé situaci. S mým přítelem Petrem Křížem máme svou stáj, doufám, že nám to pořád bude šlapat a budeme mít stáj plnou koní. Doufám, že se posunu někam výš a vypiluju svůj styl a že se mnou budou spokojeni majitelé. A hlavně ve zdraví!

Na kterého koně nejraději vzpomínáš?
To byl můj srdcový kůň Crosscheck. To byl náš zakladatel. Sami jsme si vymysleli spojení kobyly a hřebce. Sami jsme si ho vytvořili, byl to náš první vlastní kůň. To nebyl jeden kůň ze stáje, ale byl to člen naší rodiny. Bohužel jsme o něj letos v létě přišli. Utrpěl fatální zranění, zkoušeli jsme ho zachránit, ale bohužel to nešlo.

Čeho bys ještě chtěla dosáhnout?
Nekladu si takovéhle cíle. Beru, co mi život nadělí. Spíš je to sen, ale kdyby se nám povedlo vyhrát Derby s koněm z naší stáje, to by bylo to úplně nejvíc a splněné přání.

Kdy bude svatba a pozveš mě?
Až bude čas. Doufám, že na to někdy už dojde. S Petrem jsme spolu deset let. Jiři, pozveme tě s Dušanem, i celou rodinu, to je jasné 🙂

Komu Táňa předává štafetový kolík? Zůstaneme na rovinách, nebo půjdeme do překážek? Prozradíme, že je to někdo, ke komu má Táňa blízko. Počkejte si...

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…