Dostihový den HVB Bank v Chuchli

Letošní 14. dostihové odpoledne na hlavním českém závodišti v Praze-Velké Chuchli proběhlo za značného zájmu publika, při příznivém podzimním počasí a ve znamení svátku všech Václavů.

Dostihový den HVB Bank

Nad celým Dostihovým dnem HVB Bank převzal patronát pan Václav Neckář, čestný prezident chuchelského Derby klubu, a před hlavním dostihem dne převzal z rukou čelních dostihových funkcionářů dary ke svým letošním šedesátinám. Publikum aplaudovalo a bylo pak pozváno na výroční koncert Václava Neckáře, který se uskuteční 21. října v pražské Lucerně. V sázkové hale tribuny hrála cimbálová muzika Slováckého krúžku a proudem tekl pravý burčák, děti měly opět k dispozici svůj koutek s atrakcemi a zábava během odpoledne plynula velmi dobře. Dostihovým vrcholem programu byla 82. Svatováclavská cena Znovínu Znojmo, dostih na 1200 metrů o půl miliónu korun, který každoročně rozhoduje o nejlepším sprinterovi sezóny.

Výsledky z 28. září - stav dráhy: 2,9 (pevná)

Forest Man sprinterem roku

V 82. Svatováclavské ceně se rozhodovalo o nejlepším sprinterovi roku. S bohatou kariérou se v dostihu loučil "bílý projektil" Yokom a právě tento bělouš stáje Rarita II nejrychleji odstartoval. Záhy však převzal taktovku ryzák Harmony a přivedl pole do cílové roviny. Tam z vnějšku zaútočil favorit Forest Man a vypadalo to, že opět lehce vyhraje. Avšak Harmony se rozhodl neprodat svou kůži lacino a bojoval až k cílové čáře. Forest Man nakonec vyhrál po tuhém boji o hlavu, třetí za Harmonym skončil Gotyk.

V sedlech Forest Mana a Harmonyho předvedli skvělé jezdecké výkony žokejové Línek a Bartoš, Forest Man navíc časem 1:11,17 vylepšil rekord dostihu a hodně silně si zažádal o přidělení titulu Nejlepší sprinter roku.

Jockey Club zřídil bankovní konto na podporu žokeje Šariny

Dne 17. srpna utrpěl na závodišti v Karlových Varech vážný úraz žokej Karol Šarina - trojnásobný český šampión a dvojnásobný vítěz Českého derby. Jeho stav se od té doby pozvolna zlepšuje a Jockey Club České republiky zřídil v minulém týdnu bankovní konto, ze kterého budou hrazeny náklady na žokejovu další léčbu a rekonvalescenci.
Číslo účtu: 150965430 / 0300
variabilní symbol: 590910

Všem, kteří přispějí jakoukoliv částkou, Jockey Club ČR děkuje.

Tisková zpráva

Podobné články
Vignetta

O uplynulém víkendu se u nás běhalo na dvou dostihových drahách. Na západě Čech byla vrcholem Cena města Karlovy Vary, moravské závodiště připravilo…

Souboj Vignetty a Charpentiera v hlavním dostihu

Dostihová sezóna na karlovarském závodišti Hipodrom Holoubek uplynulou neděli zaznamenala další významnou událost letošního léta spojenou s…