102. Conseq Velká jarní cena již tuto neděli

10. 5. 2023 Redakce Equchannel Autor fotek: Archiv TMM

V neděli 14. května odstartuje v Chuchle Areně Praha již 102. Conseq Velká jarní cena. Ta je nejen prvním dílem Klasické trojkoruny, ale i tradiční předzkouškou Českého derby.

Trojkoruna je označení pro tři klasické dostihy, které tvoří vrchol výkonnostních zkoušek pro tříleté anglické plnokrevníky bez rozdílu pohlaví. V České republice ji v rámci rovinových dostihů tvoří Velká jarní cena (1600 m), České derby (2400 m) a St. Leger (2800 m).

Na start 102. Conseq Velké jarní ceny se postaví čtrnáct hřebců a jedna klisna, všichni reprezentují tuzemské stáje, dva aktéři jsou narození v ČR, ostatní byli importováni.

Další atraktivní položkou na programu dostihového dne je 37. Memoriál JUDr. Otakara Frankenbergera, v němž se představí další adepti na start v červnovém Českém Derby.

Celkem by se v osmi dostizích mělo představit 92 koní a šestatřicet jezdců. Hlavní program dne začne ve 13:00. Poslední dostih pak v 16:30.

Více informací naleznete zde.

Podobné články

Zástupci sázkové společnosti Tipsport a Jockey Clubu České republiky oznámili prodloužení exkluzivního partnerství na dostihové sezony 2024 a 2025.

Dostihy jezdí jedenáctou sezonu, přičemž prvních osm let absolvovala vždy jen pár startů za rok. Poté, co však před třemi lety nastoupila k trenéru…