ČSM v kompletní soutěži chladnokrevných dvojspřeží

12. 10. 2023 Redakce Equichannel Autor fotek: Karel Kubíček

V sobotu 7. října se v Zemské hřebčinci Tlumačov setkali příznivci soutěží chladnokrevných koní. Na závodišti Bahňák se konalo Československé mistrovství v kompletní soutěži chladnokrevných dvojspřeží.

Účastníci ČSM v kompletní soutěži chladnokrevných dvojspřeží tradičně soutěžili ve formanské jízdě, ovladatelnosti s kládou a těžkém tahu:

  • vozatajský parkur – max. délka 600 m, 10–14 překážek, 1 kombinovaná překážka, chod libovolný
  • ovladatelnost v kládě – max. 10 překážek, kláda 1 m3 o délce 10 m
  • těžký tah – základní váha 1.400 kg

Celkem se  v Tlumačově sešlo jedenáct startujících a všichni podali strhující výkony.

Zlato si z Tlumačova odvezl Tomáš Ambrož s koňmi Argon a Boneta, který s touto dvojicí koní ovládl i mistrovství České republiky v kompletní soutěži chladnokrevných koní v kategorii jednospřeží i dvojspřeží.

Stříbrný byl Jaroslav Marvan, který soutěžil s koňmi Marka a Arkas a bronz vybojoval Jan Francisty s koňmi Baška a Set. Ten byl se Setem úspěšný i na mistrovství České republiky v soutěži chladnokrevných koní v kategorii jednospřeží.

Podobné články

Asociace svazů chovatelů koní České republiky a Hřebčín Františkův dvůr – Klokočov zvou všechny chovatele a příznivce chladnokrevných plemen koní na…

Náchodský svaz chovatelů koní z.s. a Chov koní Dvorka zve na Přehlídku teplokrevných a chladnokrevných plemenných koní, která se koná 10. srpna 2024…