Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři
Nejen tepelně upravené, ale klidně jen tak syrové konzumují obyvatelé jihokorejského ostrova Čedžu koňské maso. Je tam považováno za opravdovou lahůdku. Pro turisty také není žádným tabu. Nebrání se mu ani evropští cestovatelé.
Přestože v řadě světových kultur koňské maso do běžného jídelníčku nepatří, na Čedžu ho ochutná kdekdo. Místní ho umějí připravit na více způsobů a nebojí se ho jíst ani ve zcela syrovém stavu, ve kterém má prý nasládlou chuť a je křehké.
Článek přináší Novinky.cz: Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři
Galerie
Další těžká rána postihla rodinu Schumacherových. Tentokrát se vyrovnávají s odchodem milovaného koně Gunners Enterprise, který musel být uspán.…
Čína začala klonovat závodní koně. Přidává se k sílícímu byznysu, klonů šampionů jsou stovky
Čínští vědci představili prvního naklonovaného plnokrevného koně, který přišel na svět v Číně a získal zde úřední registraci. Takto zrození koně by…