Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři

27. 3. 2014 fis, Novinky.cz

Nejen tepelně upravené, ale klidně jen tak syrové konzumují obyvatelé jihokorejského ostrova Čedžu koňské maso. Je tam považováno za opravdovou lahůdku. Pro turisty také není žádným tabu. Nebrání se mu ani evropští cestovatelé.

Přestože v řadě světových kultur koňské maso do běžného jídelníčku nepatří, na Čedžu ho ochutná kdekdo. Místní ho umějí připravit na více způsobů a nebojí se ho jíst ani ve zcela syrovém stavu, ve kterém má prý nasládlou chuť a je křehké.

Novinky.czČlánek přináší Novinky.cz: Na jihokorejském ostrově milují koně. Hlavně na talíři

Podobné články
Blesk

Další těžká rána postihla rodinu Schumacherových. Tentokrát se vyrovnávají s odchodem milovaného koně Gunners Enterprise, který musel být uspán.…

Česká televize

Čínští vědci představili prvního naklonovaného plnokrevného koně, který přišel na svět v Číně a získal zde úřední registraci. Takto zrození koně by…