Čeští jezdci budou na Světových jezdeckých hrách startovat ve čtyřech disciplínách

11. 7. 2018 Tisková informace Autor fotek: Tomáš Holcbecher, Šárka Veinhauerová

Ve čtyřech disciplínách bude mít Česká republika zastoupení na Světových jezdeckých hrách. Nominaci na jezdeckou událost roku, kterou bude od 10. září hostit americký Tryon, oznámila Česká jezdecká federace.

Česko budou na prestižním podniku reprezentovat v parkurovém skákání Ondřej Zvára s Cento Lanem a Emma Augier de Mussac s Divou, ve spřežení Jiří Nesvačil junior, v paradrezuře Anastasja Vištalová s Dominique a ve voltiži Jan Hablovič a Kateřina Kocurová coby jednotlivci a také voltižní tým.

„Čeští jezdci předvádějí v této sezoně výtečné výkony na domácích i mezinárodních závodech v různých disciplínách, takže věřím, že naše výprava bude úspěšná i na Světových jezdeckých hrách,“ říká Olga Plachá, prezidentka České jezdecké federace.

„Start na Světových jezdeckých hrách je pro mě splněním dalšího snu,“ prozrazuje jedna z nominovaných, paradrezurní jezdkyně Anastasja Vištalová, jež má na svém kontě i start na paralympiádě v Riu de Janeiro. „Byla bych spokojená, kdybych v Tryonu zajela co nejlepší výsledek, ale známku nebo umístění nedokážu odhadnout, protože ještě ani nevím, jaká se sejde konkurence. Roli budou hrát také další faktory, jako třeba cestování, protože Dominique, na které budu startovat, ještě nikdy neletěla,“ doplňuje Vištalová.

Právě s ohledem na destinaci a s ní související přepravu a nutnou karanténu koní se bude jednat o velmi náročný výjezd. „Věříme, že vše proběhne bez komplikací, jezdci i koně se dopraví do místa konání v dobré zdravotní a sportovní kondici a budou úspěšně reprezentovat Českou republiku,“ přeje si Plachá.

Česká nominace na Světové jezdecké hry v Tryonu

  • Parkurové skákání: Ondřej Zvára (Cento Lano), Emma Augier de Mussac (Diva)
  • Spřežení: Jiří Nesvačil junior
  • Paradrezura: Anastasja Vištalová (Dominique)
  • Voltiž: Jan Hablovič, Kateřina Kocurová a tým ve složení Kateřina Kocurová, Vanessa Krištofová, Nela Stříbrná, Tereza Czyžová, Lucie Kubíková, Ema Žurková, Kateřina Reslerová, Elizabeth Reslerová

 

Podobné články

Na zasedání představenstva FEI v Lausanne 19.-21. června 2019 se 10 států ucházelo o pořadatelství světového šampionátu v roce 2022, z toho 2…

/data/imgs/00154056l.jpg

I když "jezdecká olympiáda" v Tryonu v Severní Karolíně přinesla několik krásných soutěží, zůstává po jejím skončení víc otazníků než před jejím…