CAI-A Altenfelden 2009 s českou účastí

Ve dnech 21.-28. června 2009 se již po osmnácté zastaví mezinárodní vozatajská komunita v Altenfeldenu, aby se její členové utkali v boji o Golden Wheel Trophy 2009.

CAI-A Altenfelden 2009Přibližně 300 koní z celého světa přijede na tento zlatý hřeb vozatajského sportu a startovní listiny plné věhlasných jmen nám slibují, že máme před sebou další z vrcholných vozatajských klání.

Účast přislíbilo přes 120 soutěžících, reprezentujících 20 národů. Altenfelden očekává mistry světa, mezinárodní top-jezdce a celou rakouskou vozatajskou ekipu. Pony i velcí koně budou bojovat v soutěžích jedno-, dvoj- i čtyřspřeží o Golden Wheel Trophy 2009.

Už léta je CAI-A Altenfelden pro všechny národy důležitou kvalifikací pro nadcházející mistrovství světa. Budou rozdávány také body pro účast v mezinárodních vozatajských seriálech, FEI World Cup a FEI Top Driver Award. CAI Altenfelden je také součástí seriálu European Golden Wheel Cup, který se zrodil právě zde. Body na tento pohár se budou udělovat ve všech třech kategoriích (jedno-, dvoj- a čtyřspřeží) a ve všech třech vozatajských disciplinách (drezura, maraton a parkur).

Startovní pole plné vozatajských hvězd je garantem oslnivých drezurních výkonů, napínavých bojů o centimetry a sekundy v maratónu a poslední den také vynikajících manévrů mezi kužely během rozhodujícího vozatajského parkuru.

Tradice je základem Altenfeldenu, a tak i v roce 2009 bude autorem tratí CAI Helmut Rath. Stejně jako předešlých 17 ročníků bude i letos odpovědný za toto důležité dílo.

Jiným znakem, charakteristickým pro zdejší každoroční soutěže, který vždy silně působí na soutěžící i diváky, je scenérie celého areálu. Zelené louky Altenfeldenu nevytvoří jeviště pouze pro drezury a finální parkur, ale - se svým úžasným pohledem na krajinu rakouské Mlýnské čtvrti (Mühlviertel), čerstvou přírodou a křišťálovým vzduchem - jsou základní substancí speciálního „Altenfeldenského pocitu".

Altenfeldenské sportovní aktivity jsou známé také svojí rakouskou pohostinností, dobrým jídlem a sociálními aktivitami včetně velkých párty.

Thomas Eriksson

Thomas Eriksson, reprezentant Švédska a vítěz FEI Top Driver Award 1998, 1999, 2000, druhý v roce 2002.

Pozn. red. Equichannel.cz:

Z Čechů se na startovních listinách zatím objevují tato jména:
Jakub Prášek s dvojspřežím pony,
Jan Exnar, Pavel Jadrníček a Jiří Koníř s jednospřežím,
Ladislav Jirgala a Erik Zuvač s dvojspřežím,
Libor Kurka, Jiří Nesvačil sen. a Petr Vozáb se čtyřspřežím.

Slovenskou republiku budou podle prozatímních informací reprezentovat:
Pavol Gašpar, Josef Hrouda, Miroslav Matuška a Martin Zakršmíd s dvojspřežím.

 

Podobné články

Účastníky FEI mistrovství Evropy ve spřežení U25, juniorů a dětí přivítá 23.–28. července švédská Flyinge.

V sobotu 7. července byl v německém Aachenu na programu maraton. Na závodníky čekalo celkem 8 maratonských překážek.