Jak si vedly Amazonky s chladnokrevníky

26. 11. 2013 Jana Voráčková

26. října se konalo finále soutěže Amazonek, tedy účastnic soutěží s chladnokrevníky. Nastoupilo do něj po dvou kolech 11 odvážných žen a dívek.

Soutěž poprvé uspořádal v loňském roce pan Milan Blizňák jako doplňkový program při kvalifikaci kombinované soutěže chladnokrevných koní na MČR. Druhé kolo uspořádal pan Vlašic na ranči Ladná a finále bylo zorganizováno na Klokočově. V loňském roce se tato soutěž jezdila ve dvoukolové formanské jízdě dle pravidel pro soutěže chladnokrevných koní.

AmazonkyLetos se k pořadatelům Amazonek přidala paní Zuzana Juráňová z Lomnice u Rýmařova, kde v červnu proběhlo první kolo. Druhé klání uspořádal zakladatel Milan Blizňák v Hošťálkové.

Finále se opět uskutečnilo v Klokočově, a to 26. října. Do soutěže se přihlásilo 11 žen či dívek, z toho 2 k nám přijely ze Slovenska.

Finále již bylo rozšířeno o další disciplínu - ovladatelnost s kládou. Celá soutěž se tedy skládala z jednokolové formanské jízdy a ovladatelnosti. Při rovnakém počtu bodů rozhodoval výsledek v ovladatelnosti. Nejmladší účastnici bylo pouhých 12 let. I z tohoto důvodu se náročnost soutěže přizpůsobuje těm nejmladším.

V celkovém pořadí se na prvním místě umístila Kristýna Křesálková s koněm Honzík, druhá byla Jana Voráčková a Farida, třetí místo obsadila Lenka Mahútová a Nirvana.

Hlavním rozhodčím byla paní Šanturovová, která celý závod vedla přehledně a bez potíží. Celou soutěž provázela příjemná atmosféra, a to i díky tomu, že mezi diváky byli především rodiče mladších soutěžících.

Věříme, že si tato soutěž najde své příznivce a že se v následující sezóně můžeme těšit na více uspořádaných kol s větší návštěvností.

Výsledky naleznete pod článkem.

Podobné články

Stáj Erina a obec Nihošovice vás srdečně zvou na Memoriál bratří Machů, který je kvalifikací na MČR v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní.

Ranč U Rudolfa Bobrovníky vás srdečně zve na 5. ročník Kvalifikace na MČR v kombinovaných soutěžích chladnokrevných koní.