S koledou na ledu, aneb jak jsme nadělovali

7. 2. 2011 Pavlína Klementová Autor fotek: archiv autorky

S velkým očekáváním jsme si v průběhu ledna dali „rande“ s výherci naší Vánoční soutěže, kterou jsme v Pražských konících za podpory výrobce Farnam a serveru Equichannel na konci roku vyhlásili. Už samotné reakce emailem při oznámení výsledků byly moc příjemné, a tak jsme se na osobní setkání upřímně těšili!

2. místo BlankaZa druhou výherkyní, Blankou Neumannovou, jsme vyrazili hned 6. 1. na Prahu 6. Byl chladný večer a doslova pod koly nám namrzalo. Odhodlání nám ale nechybělo ani když jsme věděli, že jejího zlobivého koníka Cita, pro kterého bojovala, bohužel neuvidíme. Nadšení nám ale bohužel došlo v prudkém kopečku, který jsme vyjeli jen do jedné čtvrtiny. Pak našemu silnému dieselovému vozidlu začaly podkluzovat „kopýtka" a šinuli jsme se místo za Blankou od Blanky :( Ovšem v ten moment se pod námi začala též šinout nekontrolovaně dvě auta a bohužel i nad námi dvě. V dramatickém momentu jsem se já osobně zachovala jako správná žena, tedy vyskočila jsem z auta, utekla jsem na stranu, začala jsem být hysterická a nabyla jsem přesvědčení, že tohle je náš úplně poslední závoz zákazníkovi...

Dramatické hrabání kol, točení volantů, trhání za ruční brzdy a vyděšené pohledy všech řidičů trvaly alespoň půl hodiny, dokud se autům pod námi nepodařilo vyklouzat odtamtud pryč. I nám se nakonec podařilo najít suchý kousek cesty, no a když to nešlo ze spoda nahoru, tak to šlo opačně. Blanka už nás netrpělivě očekávala, my jsme jí třesouce se pogratulovali, předali velké balení vitamínů pro Cita od Farnamu a "závratnou" rychlostí jsme odjeli k domovu s myšlenkami, koho z nás to vlastně napadlo, že chceme zboží dovážet až k zákazníkům - v zimě! :)

Stříbrná Blanka nám druhý den vložila na zeď Facebooku krásnou fotku Cita s komentářem: „Ještě jednou děkujeme Pražským koníkům, kteří se nezalekli ani včerejší ledové kalamity a výhru doručili až domů. A přejeme hodně štěstí. Blanka a Cit". To nám opět dodalo sílu, abychom to nevzdali...

3. místoLibora Šolce, který pro svou přítelkyni, respektive pro jejích koníka, vybojoval místo třetí a cenu v podobě krmného doplňku Next Level Hoof od Farnamu, jsme viděli hned o den později. Dorazil k nám do Branické ulice k večeru po práci celý usměvavý a nadšený. Z výhry byl (věříme v dobrém) trochu zaskočený, ale pravil, že jeho přítelkyně bude mít jistě radost. Všichni jsme se shodli na tom, že jeho humorná soutěžní odpověď byla plná zážitků, které všichni okolo koní denně zažíváme. Především pánové - Libor a Přemysl - si povzdechli, jak těžké je mít za partnerku koňačku, čemuž jsem příliš neporozuměla, ehm...

Na zlaté vyvrcholení v podobě setkání s obzvláště milou vítězkou prvního místa, Zdeňkou Chroustovou, jsem si ale musela počkat do 14. ledna. Chvíli jsme si psaly ohledně krmiv, které by si ráda pro koníky vybrala, a když pak svůj výběr 10 krmných směsí Zdeňka poslala, přiložila také tuto zprávu: „Pytlů je celkem 10. Ráda bych totiž věnovala ostatním umístěným - paní Neumannové a panu Šulcovi - a jejich čtyřnohým miláčkům každému jeden pytel. Myslím, že si je za své odpovědi rozhodně zaslouží :-) Snad je tím dodatečně ještě potěším. Nikdy jsem nic tak velkého a hodnotného nevyhrála a vždycky jsem byla zvyklá se o vše dělit, tak nebudu lakomec ani teď. Vlastně budu - nechám si těch pytlů deset.."

1. místo ZdeňkaZdeňka nás tímto opravdu mile potěšila! Bohužel jsem jí ale tento nádherný nápad musela rozmluvit. Změny v krmném režimu by se měly dělat jen minimálně a leč by jistě Blanku i Libora nápad vítězky potěšil, jejich koníčkům by jedno balení nového krmiva neprospělo. Snad se na mne výherci druhého a třetího místa nebudou zlobit, myslela jsem při tom především na zdraví jejich čtyřnohých kamarádů.

Za paní Chroustovou jsem se rozjela s mashem od Havensu pro jejího koníka a Conditioning i Cool and Cooked Mixem od Red Mills pro jeho kamarády - přesně tak, jak si sám přál v jeho odpovědi. S výherkyní jsem si popovídala o zdraví koníků, o zvládání náročné práce s dojížděním do vzdálené stáje, o našem eshopu a jiných koňských tématech. Bylo mi s ní opravdu příjemně a už teď se těším na předání další části výhry, kterou si může užívat celičký rok 2011.

Diáře od Farnamu, které jsme se rozhodli věnovat jako „cenu útěchy" finalistům soutěže, za nás doručoval poštovní holub. Ten to minimálně v případě Martiny Chytilové zvládl na jedničku, protože nám pak poslala krásné poděkování. No a už teď víme, že pokud to bude v našich silách, moc rádi si takovou soutěž nejen pro čtenáře Equichannelu, ale pro všechny koňské nadšence alespoň v regionu naší působnosti zopakujeme!

Ještě jednou děkujeme Farnamu a Equichannelu za skvělou podporu i spolupráci v organizaci soutěže a všem účastníkům za jejich zájem a parádní příběhy, o které se s námi podělili. Udělali nám v čase vánočním velikou radost :)

Pavlína Klementová
Pražským koníkům

www.prazskymkonikum.cz | tel: 223 011 917 | e: info@prazskymkonikum.cz

Podobné články

Je čas šířit vánoční náladu! Equichannel má pro vás dárky! A jdeme o ně soutěžit!

O tom, že celková stavební obnova areálu výcvikových stájí v Heřmanově Městci je opravdu výjimečná nelze pochybovat. Proto se Národní hřebčín…