Oslaďte svému koni život! Čím? Melasou od ED&F Mana.

10. 12. 2008 Tisková informace

/PR článek/  Melasa nepředstavuje pro chovatele koní žádnou novinku. Melasovaná krmiva patří mezi jedny z nejstarších jadrných krmných směsí, které se v minulosti objevily na našem trhu. Melasované krmivo si ale může chovatel vyrobit sám doma přídavkem melasy do své vlastní směsi jadrných krmiv a minerálních doplňků. Firma ED&F Man proto přichází  s celoroční nabídkou tekuté homogenizované melasy určené pro koně.

Společnost ED&F Man působí na českém a slovenském trhu již osmým rokem a zabývá se nákupem, prodejem vedlejších produktů potravinářské výroby, zejména melasy a dále výrobou melasových tekutých směsí, určených pro hospodářská zvířata.

Firma ED&F Man má velmi dobrou zkušenost s aplikací melasy na jadrná krmiva např. pro telata.  Postup je velmi jednoduchý. Do nádoby, například korby kolečka se nasype jadrná směs. Na ní se nalije melasa ve správném poměru a směs se ručně zamíchá lopatou. Pro velké chovy se používají také míchací vozy.

Co je to homogenizace?

Jedná se o speciální úpravu (našlehání) řepné melasy, která umožňuje její krmení po celý rok, tedy i v chladném období. Melasa zůstává tekutá celoročně a je možné ji tedy podávat koním i v zimě.

V případě problému se skladováním melasových tekutých krmiv nabízíme našim odběratelům do pronájmu 10 000L samonosnou  plastovou nádrž za symbolickou cenu.
 

 

Produktový list

Homogenizovaná melasa

Složení: melasa řepná

Deklarované jakostní znaky (v sušině): 

 

průměrné hodnoty

Celkový obsah cukrů:

42%

Org.substance:

60-63%

Popel:

6-7%

Sušina:

68-70%

Na:

1,2%

Ca:

0,5%

Mg:

0,15%

K:

3,1%

Cl:

0,7%

P:

0,02%

N-látky:

9,1%

SEk:

31,45 MJ

 

Doporučené dávkování: od 5 do 8% do jadrné směsi

Užití:

Melasa je celoročně zpracovatelná, k doplnění chybějící energie v optimalizované krmné dávce pro koně. Slouží také k doplnění elektrolytů, a minerálních látek, především draslíku a sodíku. Je také vhodná k zamezení prašnosti jadrné krmné směsi a separaci jemných částic, jako například minerálií při manipulaci s krmivem a během jeho příjmu zvířaty. Surovina je určena výhradně pro krmné účely.

Minimální trvanlivost: 6 měsíců

Forma balení: 25 L kanystr, 1.000 L kontejner a 20.000 L autocistern.

 

Adresa provozu distributora: 

ED&F MAN Liquid Products Czech Republic, s.r.o.
Masarykovo náměstí 3/3
405 01 Děčín, 405 01 

Kontakt:

Ing. Pavel Kalas

Mob.:          605 239 632

Tel:              412 513 477

Fax:             412 513 444

Web:           www.edfman.cz

E-mail:        pavel.kalas@edfman.com

 

Podobné články

Kdyby koně uměli mluvit, tak bychom se jich zeptali, jak jsou spokojení s naší podestýlkou Miskantus. Ale to nejde! Zeptali jsme se tedy jejich…

Když se nám dostalo možnosti vyzkoušet podestýlku Miskantus, tak jsme chvilku váhali, ale nakonec nelitovali. A naše holštýnská dáma má konečně kde…