Krmivo pro koně, které jsem si zamilovala

17. 9. 2018 tým Konskakrmiva.cz Autor fotek: achiv Konskakrmiva.cz

Každý, kdo se pohybuje kolem koní, ví, jak velice důležitou složku v péči o koně tvoří skladba krmné dávky. Vhodná volba krmiva ovlivňuje vše od vzhledu srsti, přes celkovou kondici, až po schopnost koně podávat výkony v závislosti na míře zátěže. Jako majitelka několika koní vím, že sestavení krmné dávky pro některé koňské jedince je tak trochu alchymie…

A protože ráda koním dopřeji to nejlepší, a navíc se snažím ušetřit práci sobě i ošetřovatelům, rozhodla jsem se zvolit nejjednodušší – a dle mého názoru nejefektivnější – formu krmiva, a to müsli směsi. Krmiva jsou koncentrovaná, takže není potřeba krmit velké množství, a jsou vyvážená, nemusím se trápit poměrem sacharidů a bílkovin.

Za dlouhé roky u koní jsem vystřídala plno různých krmiv, ale žádné mi nevyhovovalo na 100 %. A tak když jsem se rozhodla přivézt si svoji vysněnou kobylku z Belgie, rozhodla jsem se, že si společně s ní dovezu i krmivo, na které byla ve své stáji zvyklá. Přeci jen ji čekala dlouhá cesta a změna prostředí, nechtěla jsem ji zatěžovat ještě změnou krmiva.

Společně s ní jsme tedy naložili osm pytlů krmiva LANNOO a vyrazili domů. Z krmiva jsem byla nadšená. Za prvé krásně vonělo, a navíc lahodilo i oku, no samozřejmě, že jsem ho musela ochutnat a začala z něj vyzobávat svatojánský chléb. Kobylce chutnalo a ani po náročné cestě a změně stáje nezhubla, naopak rostla do krásy.

Když začalo krmivo docházet, řešila jsem, co s tím. Zakrmila jsem jím totiž i svou špatně krmitelnou kobylku a opět s pozitivní odezvou. A protože jsem se tohoto krmiva nehodlala vzdát a nechtěla jsem se smířit s nějakým kompromisem, který bych našla na českém trhu, rozhodla jsem se navázat s firmou LANNOO spolupráci a od roku 2014 krmiva dovážím do České republiky nejen pro své koně, ale i pro další zájemce.

Nyní jsem se rozhodla krmiva nabídnout široké koňské veřejnosti, neboť je opravdu škoda je držet jen v úzkém okruhu známých.

Aktuální nabídku krmiv si můžete prohlédnout a objednat v e-shopu www.konskakrmiva.cz.

V čem jsou krmiva LANNOO lepší než ostatní?

  • Díky různému způsobu úpravy jednotlivých složek krmiva se lépe tráví
  • Obsahují suroviny, které jsou v moderní výživě koní stále více využívány jako například špalda a svatojánský chléb
  • V nabídce najdete krmiva jak pro hobby koně, tak koně v extrémní zátěži
  • Díky složkám jako sušená zelenina, svatojánský chléb nebo přídavek bylin nejen krásně voní a vypadají, ale chutnají i těm největším mlsounům

 ... a v neposlední řadě je krmivo za super cenu, která se pohybuje od 369 Kč za balení 20 kg.

 

Má nejoblíbenější směs je ACTIVE FIBER, ideální pro koně ve standardním tréninku. V kombinaci s kvalitní prací koně velmi dobře nabírají svalovinu a získávají potřebnou sílu, díky níž poté pracují mnohem ochotněji. Směs je bezovsová a je tedy vhodná i pro koně s intolerancí k ovsu. Je s obsahem řezanky, která zlepšuje rozmanitost a strukturu směsi. Obsahuje špaldu, ale i další speciální složky jako hrachové vločky, sušenou mrkev a svatojánský chléb (karob), který je jedinečný ve výživě koní pro jeho podporu trávení, vylučování, antibakteriální účinky a nízkému glykemickému indexu.

Po několika letech jsme se rozhodli s obchodním partnerem krmiva více zviditelnit a rozšířit mezi další zájemce. 

21. – 23. září budeme mít stánek na výstavišti v Lysé nad Labem, kde se budete moci s tímto krmivem blíže seznámit, zahrnout nás dotazy ohledně výběru vhodné směsi pro vašeho koně a krmivo si zde budete moci i zakoupit.

Na stánku se na vás budu těšit já, majitelka webu www.konskakrmiva.cz a výhradní distributorka značky LANNOO u nás.

V souvislosti s výstavou jsme připravili také speciální promo akci: „5 + 1 balení zdarma“. Na stánku budeme mít k dispozici krmení pro všechny kategorie koní, a tak nebude problém si vybrat. Na všechny druhy platí akce „5 + 1 zdarma“.

Tak nepropásněte možnost dopřát vašemu koni tuhle belgickou lahůdku v oblasti müsli pro koně a já budu doufat, že budete stejně tak nadšení jako já před lety.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

KONSKAKRMIVA.cz

Jsme malá česká firma. Jako výhradní dodavatel pro Českou republiku vám můžeme exkluzivně nabídnout možnost odběru vysoce kvalitního belgického krmení, které patří v Belgii k nejrozšířenějším a je krmeno v mnoha TOP jezdeckých areálech. Koně krmení tímto krmivem pravidelně dosahují úspěchů na mezinárodní úrovni. 

Nenechte si tedy ujít možnost vyzkoušet si krmení šampionů, navíc za velice příznivé ceny. Sami naše koníky krmivem LANNOO krmíme a rostou nám doslova před očima a výrazně se jim zlepšila i kvalita srsti.

Podobné články

Kdyby koně uměli mluvit, tak bychom se jich zeptali, jak jsou spokojení s naší podestýlkou Miskantus. Ale to nejde! Zeptali jsme se tedy jejich…

Když se nám dostalo možnosti vyzkoušet podestýlku Miskantus, tak jsme chvilku váhali, ale nakonec nelitovali. A naše holštýnská dáma má konečně kde…