Výsledkový servis: ČSP Velká cena Plzně - NEDĚLE

27. 8. 2010 Lucie Hladová

Aktualizace: 29. srpna - NEDĚLE. Velký finální den v Plzni, neděle 29. srpna, je za námi. Na programu byly tři soutěže a jako první se startovalo ve stupňované obtížnosti do 120 cm, kde startovalo 39 dvojic. Na parkuru se objevilo 10 překážek ve výšce do 120 cm včetně nepostradatelného alternativního skoku „žolík", který byl hojně překonáván, a tak rozhodoval čas...

Bohužel 6 dvojic parkur nedokončilo, častým důvodem byla druhá neposlušnost. Nejlepší časové skóre měl Ludvík Jandourek s koněm Kassien.

Devátá soutěž závodů, Malá cena Plzně, byla stanovena jako dvoukolová soutěž. Ze 68 startů zajel nejlépe Aleš Opatrný s Verdi 6. V této soutěži mohli junioři nasbírat poslední body do 9. kola Dance and Jump Czech Junior Cupu, který je letos pořádán již 3. rokem. Po devátém kole s 18bodovým náskokem nad průběžně druhou Kristinou Stonjekovou je ve vedení opět Barbora Tomanová.

Poslední soutěž dne byla Velká cena Plzně 2010, která představovala 9. kolo Českého skokového poháru. V Plzni byla VC vypsána na parkuru stupně T** a sešlo se 27 soutěžících. V soutěži se objevili velice dobře známé dvojice, jako například loňský mistr ČR Jiří Papoušek s Helpem, či Jaroslav Jindra s Canon-P Max a mnoho dalších. Do finále postupovalo 10 dvojic, ze kterých si pro zlato dojel Aleš Opatrný s Titanem R. S. Druhou pozici obsadila dvojice jezdecké stáje Schneider Jiří Luža a Ronaldo-S. Třetí místo patřilo dvojici Jiří Skřivan a Mercedes. V IX. kole Českého skokového poháru si stále drží první průběžnou pozici Petra Charvátová.

Další kolo Českého skokového poháru se uskuteční 10. - 12. září v Hořovicích jako Velká cena Jemčiny. Rozpis závodů naleznete na Ceskyskokovypohar.cz

Kompletní výsledkové listiny včetně přehledů průběžného pořadí po 9. kole obou seriálů naleznete pod článkem.

Aktualizace: 28. srpna - SOBOTA

Druhý den závodů zahájila skoková soutěž stupně L**, kde startovalo 62 dvojic. Parkur stavitele Petra Švece překonalo bez penalizace 22 dvojic a 8 dvojic nedokončilo. S nejrychlejším časem dojel Jan Zwinger s Limit 5. Tento jezdec bodoval i minulý víkend v ČSP, kdy zvítězil ve Velké ceně Ostravy s Al Campo.

V následující soutěži stupně S** nejlépe zajela Nathalie Crnková s Congo King Gain. Do 6. soutěže - Sponzorské soutěže tříčlenných družstev - se podařilo poskládat celkem šest ekip. Po základním kole došlo také k rozeskakování, kdy soupeřilo družstvo Cool riders a Elegáni českých kolbišť. Cool riders tvořil Milan Pěchouček se Zitaire B, který startoval na úrovni L*, dále Jaroslav Jindra s Juliette (S*) a Ondřej Zvára s Carmen Arcus(ST*). Ondřej Zvára tedy následně bojoval i v rozeskakování. Elegány českých kolbišť zastupovali jezdci: Jaroslav Jindra v sedle Beldarlo a to na úrovni L*, dále v S* Jan Štetina s Atomic S a Jiří Luža s Land Rebel S (ST*), který při rozeskakování zajistil Elegánům první pozici.

ČSPV poslední soutěži dne - ST** startovalo 42 dvojic, z nichž osm překonalo základní kolo čistě. Rozhodovalo tedy rozeskakování, kde se podařilo čtyřem dvojicím udržet čistý stav. Nejlepší čas, který představoval prvenství, měl Jiří Luža s koněm Ronaldo S. Druhou pozici obsadil Jiří Skřivan s Kallisto a třetí Barbora Tomanová s Careful Franz Josef. S třetí pozicí si tak Barbora odnesla zároveň další body do Dance and Jump Czech Junior Cupu, ve kterém po dnešních soutěžích opět drží průběžnou první příčku. Body nasbírali i další junioři startující v dnešních soutěžích, a tak se pořadí opět promíchalo. Poslední body v rámci 9. kola budou moci sbírat zítra při Malé ceně Plzně, kdy jsou do seriálu započítávány výsledky z prvního kola. V neděli se postaví první dvojice na start v 9:30 a předpokládaný start Velké ceny Plzně je v 15:30.

Kompletní výsledkové listiny sobotních soutěží naleznete pod článkem.

Aktualizace: 27. srpna - PÁTEK

V pátek 27. srpna bylo zahájeno již IX. kolo Českého skokového poháru 2010 - Velká cena Plzně. Na programu byly celkem tři soutěže. V první soutěži dvoufázovém skákání 110/120cm startovalo 81 dvojic, z nichž 18 překonalo parkur s čistým kontem. Nejlepší výsledek předvedl Jaroslav Jindra s koněm Beldarlo...

V následující soutěži stupně L** se postavilo na start 89 dvojic. Soutěž byla zařazená do seriálu Dance and Jump Czech junior Cup 2010, a tak si vítězka Kristina Stonjeková (Vidina 1) do své sbírky přidala 10 bodů. Během VC Plzně se pojedou další 3 soutěže zařazené do tohoto seriálu.

Třetí a zároveň poslední páteční soutěží bylo dvoufázové skákání 125/135cm. Zde startovalo rovných 50 dvojic, z nichž 15 dvojic překonalo parkur bez trestných bodů. I v této soutěži nejlépe zajel Jaroslav Jindra, tentokrát však s jedenáctiletým koněm německého chovu Maijorem.

Kompletní výsledkové listiny naleznete pod článkem.

Více informací o Českém skokovém poháru včetně startovních listin naleznete na stránkách Asociace ČSP.

Podobné články
2997 Aristo Z (Artos Z x Carthago Z)

Výkonnostní žebříček ČJF uvádí za rok 2023 pořadí a bodové hodnocení 3 236 skokových koní. Pro náš žebříček nejlepších plemeníků, otců skokových koní…

Páté kolo parkurové série Global Champions League proběhlo v pátek odpoledne a v podvečer na kolbišti Club de Campo Villa v Madridu. Vítězství tam…