Velkopolomský pohár

1. 9. 2004 Jiří Gebauer Autor fotek: Jiří Gebauer

Již osmý ročník Velkopolomského poháru ve Velké Polomi na Opavsku proběhl 28.srpna za účastí jezdců Moravskoslezského kraje, kteří uskutečnili 172 startů.Na těchto již tradičních závodech se podílí místní jezdecký oddíl a SDO Brontosauři. Velkou účast pravidelně tvoří domácí diváci, pro které to bývá setkání spoluobčanů na podporu domácích jezdců, a když se ještě k tomu domácím daří, pak je tato událost důsledně oslavena již na kolbišti a pokračování probíhá na večerním karnevalu.

V soutěži L** se představilo devětatřicet dvojic, kdy nejlepších pět postoupilo do finále a shodou náhod také jen těchto pět předvedlo bezchybný výkon v základním kole. Ve finále již nikdo a tak s jedním trestným bodem za překročení času zvítězila Petra Špalková na Joker 1 Martex z JK Caballero před domácím Emilem Ludvíkem s Jeny s jedním shozením (4 tr.b.) a třetí skončil Jan Schmid s Aronem 2 z Empresy Dolní Benešov s jedním shozením a překročením času (5 tr.b.).

V hlavní soutěži, Velkopolomském poháru S** bylo na startu sedmnáct dvojic a pouze dvě zvládly nástrahy základního kola bez penalizace. V rozeskakování byl nejlepší Jan Schmid s Aronem 2 z Empresy Dolní Benešov před domácím Emilem Ludvíkem s Jeny a Petrou Špalkovou na Joker 1 Martex z JK Caballero.

Celkové výsledky: Skok Z-děti a junioři (20):
1.J.Vala-Finn Riana, 2.J.Vala-Charlie,Spolfinn Bruntál, 3.J.Zwinger-Tudor,Opava Kateřinky.
Ostatní (30):
1.D.Pinkavová-Luneta 3, Stará Ves nad Ondřejnicí, 2.H.Vitásková-Neon,Opava Kateřinky, 3.S.Hlavatá-Jermetieu, JK Gladiš.
Stupňovaná obtížnost do 110 cm se žolíkem-děti a junioři (19):
1.J.Vala-Charlie,Spolfinn Bruntál, M.Vaníček- Kastaněta,Hermelín Nový Jičín, 3.J.Vala-Finn Riana, Spolfinn Bruntál.
Ostatní (47):
1. E.Ludvík-Jessica 7,Vel.Polom, 2.M.Hentšel-Attila, 3.T.Víšek-Cenda,oba Baník Ostrava.
Skok L (39):
1.P.Špalková-Joker 1 Martex,JK Caballero, 2.E.Ludvík-Jeny,Vel.Polom, 3.J.Schmid-Aron 2, Empresa Dolní Benešov.
Skok S (17):
1.J.Schmid-Aron 2, Empresa Dol.Benešov, 2.E.Ludvík-Jeny, Velká Polom, 3.P.Špalková-Joker 1 Martex.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…