Velká cena Litomyšle aneb Liga Mistrů již tento víkend!

7. 6. 2010 Lucie Hladová Autor fotek: Kateřina Návojová

IV. kolo Českého skokového poháru tedy Velká Cena Litomyšle se uskuteční pod hlavičkou Stáje Manon již tento víkend v termínu 11. – 13. června. Na programu jsou nejen parkurové soutěže, do kterých je přihlášeno v tuto chvíli okolo 150 koní, ale také tradiční fotbalové utkání, bowlingový turnaj či pestrý doprovodný program.

POZOR ZMĚNA

Dne 11.6.2010 bude první soutěž zahájena již v 11.00 hodin. Důvodem je velký počet přihlášených dvojic.

Telefonická prezentace v pátek nejpozději do 10.00. Kontakt: Dalibor Prokop, +420 737 365 378.

Jan Zwinger, SisiV pátek 11. června jsou na programu od 11 hodin zahajovací soutěže dvoufázové skákání 110/120 cm a 120/130 cm, které jsou zároveň kvalifikací do nedělních rámcových soutěží, které se pojedou před VC.

Závěrečnou soutěží dne je dvoufázové skákání 130/140 cm.

Litomyšlský městský stadion, který již uvítal řadu slavných sportovních celebrit, se chystá hostit také fotbalové utkání, postavené z nejlepších českých a moravských parkurových jezdců. První výkop tohoto mimořádého zápasu 2010 Čechy VS Morava je naplánován na 19:30. Pro fanoušky je přímo na stadionu připravena letní Coctailgirl párty, sponzorovaná firmou De Heus, která je dodavatelem krmiv pro naše miláčky.

pilný trénink doprovodného programuNa sobotu jsou plánovány tři soutěže L**, S** a ST**. První dvojici uvítáme dle předběžného časového programu v 10 hodin. Před poslední sobotní soutěží nebude chybět doprovodný program. V něm se představí voltižní skupina XXL pod taktovkou hlasatele Aleše Suchánka. Bude se jednat o premiéru pro letní OH 2012 v Londýně.

Samotné soutěže jsou zařazeny do seriálu Dance and Jump Czech Junior Cupu, ve kterém nyní průběžně kraluje Jan Zwinger. Parkury stupně L** a S** jsou zároveň také kvalifikační do nedělních soutěží před velkou cenou.

V sobotu od 20.00 hodin se v městské hale v Litomyšli uskuteční již třetí bowlingový turnaj smíšených týmů. Vítězný tým bude oceněn pitnou cenou a v návaznosti proběhne disko párty s hvězdným DJ Rodrigem - po třetím kole vedoucím jezdcem v ČSP 2010 Ludvíkem Jandourkem.

Nedělní program bude zahájen parkurem st. L**, a bude navazovat parkurem st. S**. V obou soutěžích bude startovat vždy 40 nejlepších dvojic z kvalifikačních soutěžích.

Následovat bude opět doprovodný program a poté celé závody vyvrcholí Velkou cenou Litomyšle 2010.

 

Chybět nebude ani vození dětí na pony zdarma, dětská voltiž či slosovatelné vstupenky. A první cenou bude LCD televizor :-)

Přijďte všichni, těšíme se na vás!

Český skokový pohár: www.ceskyskokovypohar.cz

Stáj Manon www.stajmanon.cz

Přijďte fandit!

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…