V Boleslavi se skákalo do ST**

24. 5. 2004 Josef Malinovský Autor fotek: Josef Malinovský

Ve dnech 22.-23.května 2004 se na kolbišti JK Stará Boleslav konaly parkurové závody Z – ST**. Sobotní zahajovací soutěží bylo dvoufázové skákání 120/130cm, kterého se zúčastnilo šestnáct dvojic. První čtyři příčky si rozdělily jezdkyně Kateřina Bardonová (JS Bardonová-Hauzr) a Zuzana Zelinková (JK Tarpan), které jako jediné dovedly oba své koně bez bodové penalizace až do cíle druhé fáze. K. Bardonová zvítězila s koněm DENDY a s VIKOMT obsadila příčku třetí. Z. Zelinková se s CHABLIS 121-T umístila na druhé pozici a s RICARDO byla čtvrtá.

Další soutěží byla stupňovaná obtížnost do 130cm. S plným počtem bodů dokončilo dvanáct dvojic ze třiceti. Nejlepší čas měla Hana Krajníková – AMONA (Stáj Accom Praha), před Šárkou Pospíšilovou – OLYMPIAS (JS Dražice).

V hlavní sobotní soutěži (ST**) byl bezkonkurenčně nejlepší Ludvík Jandourek (Stáj Equest) s klisnou PATRICEIE Tiscali. S OLZOU Tiscali obsadil stejný jezdec stříbrnou příčku. Třetí byla Veronika Krajníková s DEKLINÁTOREM (Stáj Accom Praha). Těsně za ní se umístil Václav Studnička s ALESWO (Stáj Studnička), který taktéž dokončil čistě základní kolo i rozeskakování. K lepšímu výsledku mu chybělo pouhých šest setin vteřiny.

Neděle byla ve znamení deště a silného větru. Rozmary počasí se brzy podepsaly na kvalitě terénu, a tak bylo k vidění i několik pádů s koněm.

V soutěži se stupňovanou obtížností do 120cm zvítězila Ilona Kopecká s ADRIE (JK Poděbrady) před Veronikou Krajníkovou s CIKÁDOU. Dále byla na programu soutěž stupně S**. Té se zúčastnilo devatenáct startujících, z nichž čtyři překonali základní parkur čistě. Nikdo však bezchybný výsledek nezopakoval v rozeskakování, a tak nakonec vyhrála se 4 tr.b. dvojice Alexandra Pejosová – CONDOR 1 (TJ Krakonoš Trutnov). Druhý byl Jan Buben – Ultimát (Stáj Buben). Bronzovou příčku obsadila Lenka Pospíšilová – NARACONDO (JS Dražice).

Třetí v pořadí byla soutěž pro koně a jezdce startující prvním rokem. V oddělení pro koně startující prvním rokem zvítězila Veronika Rosická s klisnou ANGIE 1 (JK Iros Praha), před Markem Sloupem (TJJ Lysá n.L.) na koních BORGIO EVROŠKOL a VIGO 1. V části pro začínající jezdce zvítězila domácí dvojice Barbora Vojtková – MORESKA 1, před Lindou Vondráčkovou – NELSON (Vondráček-Hř.Albertovec) a Josefem Malinovským – NIK (JK VÚŽV Uhříněves).

V předposlední soutěži (100/110cm) zvítězil mezi 67 startujícími Sergei Motyguine – RUSSO (JK Všetice), před stájovým kolegou Vladimírem Malákem se SILVER 5. Třetí umístěná byla domácí Lucie Nováková – TULUS.

Sergei Motyguine zvítězil i v soutěži 110/120cm (s koněm AC QUENTA), když opět překonal Vladimíra Maláka, který tentokrát startoval na koni BALZAC. Třetí příčku obsadil jezdec Jaroslav Hatla z Horse Academy Radimovice, který si přijel tréninkově zazávodit s klisnou KARLA.

Kompletní výsledky ze Staré Boleslavi - 22.a 23.května 2004
Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…