Premiéra strakonického kolbiště

V sobotu 16.října se poprvé konaly závody v areálu p.Poláka ve Strakonicích.V krásném prostředí parku u strakonického zámku čekalo na závodníky nově upravené kolbiště, nový parkur a dobře připravené zázemí. Jediné co se dalo pořadatelům vytknout, byl hluboký terén pracoviště, který se však snažili upravovat ještě v průběhu závodů.

V první soutěži stupně ZL, která byla vypsaná pro koně startující 1. a 2. rokem a pro juniory, zvítězila ve čtyřicetičlenném startovním poli Kamila Kupcová s Ronou a získala tak krásnou cenu – mobilní telefon.V soutěži stupně L na čas, na jejíž startovní listině se objevilo přes 60 dvojic, zvítězil Martin Šoupal s koněm Čaras.

K hlavní soutěži stupně S nastoupilo celkem 43 startujících. Ta vyvrcholila zkráceným parkurem stupně ST, v němž se utkalo deset dvojic. Hlavní cenou v této soutěži byl skútr, a tak jezdci bojovali ze všech sil. Riskantní jízdy však přinášely chyby. První bezchybnou jízdu z celkových tří předvedla Petra Erlebachová s Lagunou. O vedení v soutěži jí připravila Klára Damborská s Contenderem Tiscali, ale tato dvojice vedla jen do jízdy úřadujícího mistra ČR Martina Šoupala s obratným Čarasem, který kromě si kromě ceny pro vítěze odvezl i krásnéhý skútr. Ceny předávali čestní hosté, herci Jiří Lábus, Kateřina Hrachovcová, Vilém Udatný a ředitel společnosti Schaumann Miroslav Jakubec.

Konečné pořadí v soutěži:
1. Martin Šoupal – Čaras (0+0)
2. Klára Damborská – Contender Tiscali (0+0)
3. Petra Erlebachová – Laguna (0+0)
4. Roman Šafrata – Corrado (0+4)
5. Aleš Opatrný – Cyril (0+12)
6. Ludvík Jandourek – Olza Tiscali (0+12)
7. Michaela Roubalová – Mon Cherry (0+12)
8. Jaroslav Jindra – M Lousanne (0+22)

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…