LÍŠEŇ 2001

VII.ročník Ceny zámku Belcredi byl podle očekávání ovlivněn souběhem termínů a také sobotní nepřízní počasí.
Po slušně obsazených soutěžích v pátek, se v sobotu v prořídlých polích startujících nejlépe dařilo K. Diringerovi s koněm PRIMO z JK MZLU Brno, který získal vítězství v honebním "L" a druhé místo ve stupňované obtížnosti do 120 cm s koněm AMICUS-K. V následujícím parkuru stupně "S" K. Diringer s PRIMEM předstihl P. Vachutku na LUGANO z TJJ Pegas Lázně Bohdaneč. Třetí místo obsadil L. Sojka na GALIA z JS Hippo Topol. Sobotní program vyvrcholil soutěžní mohutností, kde se z vítězství ex equo radovali ing. M. Slezák (UNIE A) a Vladimír Tretera (ASTOR) výkonem 160 cm, když chybovali až na 180 cm.
V neděli již bylo počasí i povrch kolbiště ideální. Volba překážek do 130 cm patřila L. Sojkovi, který zvítězil s GALIÍ a druhé místo získal s NIKITOU. K premiovanému "ST" nastoupilo celkem 11 dvojic. Poté co P. Vachutka (LUGANA), V. Tretera (ASTOR) a L. Sojka (GALIA) absolvovali se dvěma chybami, se vedení ujmul domací I. Přibyl s KORIANDREM (7,25 tr. b.). Toho o vítězství připravila až poslední dvojice v pořadí V. Tretera s LUSSI. Ten zvládl rafinovanou jízdou překonat parkur bez trestných bodů jako jediný a zaslouženě se radoval ze zisku "Ceny zámku Belcredi".
Za přípravu závodů byli pořadatelé odměněni především nedělní návštěvou diváků, která jezdcům připravila důstojnou kulisu.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…