Jarní Opava

6. 4. 2004 Jiří Gebauer Autor fotek: Jiří Gebauer

Ideální počasí provázelo 3.a 4.dubna účastníky prvních letošní jarních skokových závodů na otevřeném kolbišti JK Opava Kateřinky. Závodů se zúčastnili jezdci 36 oddílů ze severní a jižní Moravy a v jedenácti soutěžích uskutečnili 273 startů.

S mladými koňmi startujícími prvním rokem v soutěži ZM předvedli nejlepší výkony a zvítězili Zdeněk Žíla s GULIVEREM (Mustang Lučina) a domácí Karel Lamich s CARGO Z. V soutěži stupně Z to byli domácí Jiří Hruška na CHARLESTON a Karel Lamich s CARGO Z. Ve dvou soutěžích Z pro děti a juniory zvítězila děvčata Klára Flisníková s RIVALEM (Equiteam Flisník) a Kateřina Kopišová s VICARIÍ (Sn.Frenštát p.R.). Ve skokové soutěži ZL pro děti a juniory Denisa Bittnerová s HURIKÁNEM Bioveta a.s. (Bioveta) a Josef Kincl s BANKROFEM (Horymas Horní Město). Ve stupňované obtížností 100/110 byl nejlepší Vít Holý s ANABEL 1 (Hřebčín Amona).

V hlavní soutěži L * bylo na startu pětatřicet dvojic. Nástrahy základního kola bezchybně zvládli pouze dva jezdci s třemi koňmi. V rozeskakování jen vítěz, domácí Jiří Hruška s Aureliusem. K tomu přidal i druhou příčku s NAGANE Agromarket H+B a třetí skončila Jana Kučerová se SWINGEM ze stáje Swing Havířov. Čtvrtý Petr Eim na CASSILIUS z Tlumačova a pátá Lenka Kavanová s UNITOU 3 z Milostovic na Opavsku.

Celkové výsledky:
Opava Kateřinky 3.-4.4.
Sobota –ZM- 4.a 5 letí 1.rokem –1.skup.(13): 1.Žíla-GULIVER (Mustang Lučina), 2.skup.(16): 1.Lamich-CARGO Z (Kateřinky).
–Z- 4.a 5letí, 1.rokem-1.skup.(12): 1. J.Hruška-CHARLESTON Auto Sitta (Kateřinky),
2.skup.(14): 1.Lamich-CARGO Z (Kateřinky).
–Z- děti a junioři (11): 1.Flisníková-RIVAL (Equiteam Flisník), 2.Vaníčková-BOMPARI (Hermelín klub), 3.M.Hruška-CIBI (Kateřinky).
Dvouf.skák. 100/110-ostatní (36): 1.Žíla-CRYSTAL(Mustang Lučina), 2.Bittner AHRIMAN (Bioveta), 3.Ohnheiser-SHARON Oil Team (Supreme).
–ZL- děti a junioři (10): 1.Bittnerová-HURIKÁN- Bioveta a.s. (Bioveta), 2.Zwinger-TUDOR (Kateřinky), 3.Vaníčková-BOMPARI (Hermelín klub).
Ostatní (40): 1.J.Hruška-ATYŠ (Kateřinky), 2.Žíla-CRYSTAL (Mustang Lučina), 3.J.Hruška-ALABAMA (Kateřinky).

Neděle - -Z- děti a junioři (6):
1.K.Kopišová-VICARIE (Frenštát), 2.T.Vitásková-NEON (Kateřinky), 3. Krhutová-ORY 1 (Frenštát).
Dvouf. skák. 100/110 – ostatní (24): 1.Holý-ANABELL 1 (Hřebčín Amona), 2. L.Košnarová-LEON (JK Havránek), 3.Hlavatá-JERMETIEU (JK Gladiš).
–ZL-děti a junioři (14): 1. Kincl-BANCKROF (Horymas Hor.Město), 2.Vavříková-ETNA 1 (Stáj Vavřík), 3.Flisníková-UNIE 3 (Equiteam Flisník).
Ostatní (42): 1.Žíla-LIGORETO (Mustang Lučina), 2.Kubrický-DIRANA (SS Kubrický), 3.J.Hruška-NAGANE Agromarket H+B (Kateřinky).
–L**- (35): 1.J.Hruška-AURELIUS, 2.J.Hruška- NAGANE Agromarket H+B (Kateřinky), 3.Kučerová-SWING (Swing Havířov), 4.Eim-CASSILIUS ( ZH Tlumačov), 5.Kavanová-UNITA 3 (Milostovice).

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…