Jak to vlastně bylo 8. května v Páterově?

Protože ze závodů v Páterově v termínu 7.-9. května byly špatně zpracovány výsledky sobotní soutěže ST, jsou i nesprávně zveřejněny v týdeníku Jezdec i měsíčníku Jezdectví (vychází 26.5.).

Takže – na prvním místě se po rozeskakování čtyřech dvojic umístil jezdec Ludvík Jandourek s Olzou Tiscali z JK Equest (0+0 tr. b.), na druhém místě K. Bardonová – Gilmore, JS Bardonová-Hauzr (0+4) a na třetím místě opět Ludvík Jandourek, tentokrát s klisnou Patricie Tiscali (0+8).

Za výsledky samozřejmě zodpovídá hlavní rozhodčí, který je musí osobně i podepsat, čímž potvrzuje jejich správnost.

Průběh nedělního T byl obzvláště zajímavý poté, když se do rozeskakování kvalifikoval hned první startující, L. Jandourek s Patricií Tiscali, po něm dlouho nikdo a nakonec se v rozeskakování utkal sám se sebou v sedle druhého koně, Olzy. S Patricií byl pro nedodržení kursu vyloučen, s Olzou jednou chyboval a tím pádem se stal I celkovým vítězem. První Olza Tiscali a druhá Patricie Tiscali je pro sponzora jistě dobrou reklamou. Třetí místo obsadila bělka Rockina s Petrem Doležalem, čímž udělala radost hlavnímu pořadateli těchto závodů, svému majiteli a chovateli O. Vackovi.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…