Finále centrální evropské ligy ve Varšavě

Poslední body před finále Světového poháru v Milánu mohli jezdci z centrální Evropy nasbírat ve Varšavě, kde se ve dnech 19.-21.3.2004 uskutečnily mezinárodní jezdecké závody pod názvem Computer Land World Cup 2004. Kromě parkurových závodů zde byly k vidění také soutěže v drezúře a spřežení.

Českou republiku zde zastupovali jezdci: A.Opatrný s koňmi GRAND a CRAZY LOVE, Kamil Papoušek s A LADY 2 a CATRICK ORION a Jiří Papoušek s GEMINI T a AMARCORD.

V pátek byla na programu soutěž do 130cm a dvoufázové skákání 140/145cm. Ve „stotřicítce“ startoval pouze Kamil Papoušek s A LADY 2, který s jednou chybou obsadil 23. příčku. Hned v následující soutěži však dosáhl s CATRICK ORION skvělého výsledku, když absolvoval obě fáze bez penalizace a umístil se na druhém místě. I naši další jezdci absolvovali první fázi čistě. V druhé však Jiří Papoušek s GEMINI T a Aleš Opatrný s CRAZY LOVE jednou chybovali. Přesto se umístili na pěkné páté a deváté pozici. Jiří startoval v této soutěži ještě s Amarcordem, tři chyby v druhé fázi znamenaly pro tuto dvojici dvanácté místo.

V dalších dnech se již českým jezdcům tolik nedařilo. V sobotním dvoufázovém skákání 130/135 skončil nejlépe Kamil Papoušek s A LADY 2 (4tr.b.-32.místo). V soutěži do 145cm se Jiří Papoušek s AMARCORD umístil desátý (4tr.b.), Aleš Opatrný s CRAZY LOVE (16.místo) i K.Papoušek s CATRICK ORION (20.místo) chybovali dvakrát.

V neděli se začínalo stupňovanou obtížností do 130cm se žolíkem, ve které se Jiří Papoušek a AMARCORD umístili na bronzové příčce, A. Opatrný s CRAZY LOVE skončili šestí. Ve finále „Malé Rundy“ startovala pouze dvojice Kamil Papoušek - A LADY 2. S 16 tr. body se však musela spokojit s 27. pozicí.

V GRAND PRIX Varšava se z našich nejlépe vedlo A.Opatrnému, který s Grandem chyboval jednou a umístil se společně s dašími deseti jezdci na pátém místě. K.Papoušek s CATRICK ORION inkasovali 12 tr. bodů a J.Papoušek s GEMINI T dokonce 16tr.b.

Více informací o umístěných včetně fotogalerie najdete na internetových stránkách http://www.computerlandworldcup.pl.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…