Děpoltovické letní slavnosti

24. 8. 2010 Martin Štorkán Autor fotek: archiv autora

Děpoltovické Letní slavnosti jsou každoročně jakýmsi vyvrcholením jezdecké sezony v karlovarské oblasti. Letos, 21.-22.8. tomu nebylo jinak, protože se na těchto závodech ještě navíc od předchozích ročníků bojovalo o tituly oblastních mistrů.

Barbora Hudcová, LoopingSobotní soutěže začaly v 9 hodin a pokračovalo se až do pozdního odpoledne. Nejočekávanějším kláním dne byla netradiční soutěž „Jezdecký poker", do níž se kvalifikovalo 15 nejlepších jezdců ze soutěže st. L** (Velká cena Hollandia - Vítězka Kateřina Poláchová a Calleto). Svou „královskou flush" zde získala Barbora Hudcová s Loopingem, která překonala výšku 160 cm. Oblastní mistryní v kategorii pony se stala Terezie Šťovíčková a Robin 5, ostatní boje o oblastní mistry byly dvoukolové, pokračovaly tedy v neděli.

Sobota se nesla hlavně v duchu bohatého doprovodného programu, jehož cílem je každý rok přitáhnout diváky z řad obyčejných občanů na jezdecké závody. Vystoupilo Divadlo z Bedny, skupina DSM a večerní vystoupení skupiny Karát (Kabát revival) se protáhlo až do pozdních ranních hodin. Mimo to zde byly připraveny soutěže pro děti a dospělé, ukázka přirozené komunikace s koněm, ukázka výcviku policejních psů nebo profesionální líčení pro návštěvníky zdarma.

Aleš Suchánek při kostýmovém skákáníV neděli se pokračovalo v závodění. V kategorii dětí (dvoukolové „Z") se stala oblastní mistryní Veronika Fišarová a Sandy, v kategorii juniorů (dvoukolové „L**") zvítězil Martin Štorkán a Cornet Cherry a seniorským mistrem (1. kolo „L**", druhé „S**") je Lucie Šímová s Alexis-H. V nedělní nejvyšší soutěži (ST**) zvítězila opět Barbora Hudcová, tentokrát s koněm Krissia. Ze soboty na neděli byla pro časový skluz přesunuta soutěž „Kostýmové skákání"- děpoltovičtí zvítězili s maskou Večerníček. Do této kolektivní masky se zapojil i moderátor Aleš Suchánek.

Největší děpoltovické závody máme tedy za sebou, známe oblastní mistry a sezóna se nám pomalu chýlí ke konci. Na kolbiště Pegasu budeme moci zavítat ještě 11. září na závody nazvané „Děpoltovická podzimní podkova".

Pod článkem najdete kompletní výsledkové listiny jednotlivých soutěží.

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…