CSIO****W ATHENS 2004

15. 10. 2004 Jarmila Beranová Autor fotek: Jarmila Beranová

Už v neděli 3.10. museli vyrazit koně ze svých domácích stájí na 2000 km dlouhou cestu na závody konané ve dnech 7.-10.10., CSIO****W Athens 2004 . Kamiony jely do Italské Ancony a odsud po celodenní přestávce trajektem přes Jaderské moře do Řeckého přístavu Patra, po vylodění pokračovaly podle Řeckého pobřeží až do Olympijského jezdeckého centra v Markopoulo, 20 km jižně od Atén.

Olympijské jezdecké středisko je to největší centrum pro jezdecký sport které jsme dosud navštívili. Logicky ovšem nastává otázka jestli je vůbec možné takto obrovský komplex plnohodnotně využívat i v budoucnu. Letošní závody CSIO****W se pořádaly s celkovou dotací 160 000 eur.

Naši jezdci přijeli ve složení Zuzana Zelinková s LaManchem-T, Kamil Papoušek s koňmi Ko Darco a Magic Boy, Zdeněk Žíla s koňmi Everden a Pinot Grigio a David Fialka s koňmi Faraday a Cartouche.

Ve čtvrtek se začínalo dvoufázovou soutěží 135/145 cm. Everden šel 0/12, Faraday 0/4 a Magic Boy 0/4 a skončil na 14.místě. Další soutěží bylo 145 cm na čas. LaManche-T absolvoval s 13.tr.b., Pinot Grigio, Cartouche a Ko Darco došli shodně s 8 tr.b.

V páteční soutěži 140 cm na čas startoval Magic Boy s 4 tr.b. a Everden se s 0 tr.b. umístil na 7.místě.

Další páteční soutěží byl Pohár Národů „ Samsung Nations Cup“. Startovalo zde 11 národních družstev. První z našich startovala Zuzana Zelinková s LaManche -T s 8 tr.b, další byl David Fialka a Cartouche, dvojice dojela se třemi chybami a jedním tr.b. za čas, Zdeněk Žíla a Pinot Grigio zvedli náš adrenalin svou precizní jízdou ale přesto se nevyvarovali chyby na posledním skoku, Kamil Papoušek s Ko Darko uzavíral České družstvo a dokončil s 12 tr.b. Naši absolvovali první kolo s 24. tr.b. a i tento výsledek v náročném parkuru o výškách 150 cm stačil na postup do druhého kola. V druhém kole startovala Zuzana Zelinková jako první a se skvěle skákajícím La Manchem –T absolvovali s jedním shozením, také Zdeněk Žíla i Kamil Papoušek došli se 4 tr.b.. 12 tr.b. byl sice třetí nejlepší výsledek druhého kola, ale po ztrátě z kola prvního to na postup našeho družstva k lepšímu umístění nestačilo a tak Češi zůstali v Poháru národů celkově na 8.místě. Vítězství si po rozeskakování odneslo družstvo Irska před Švédskem a družstvem Švýcarska.

V sobotní soutěži 135/145 cm startoval pouze Faraday a ten absolvoval s 20 tr.b. Ve večerním zrcadlovém skákání startoval Magic Boy ale do druhého kola nepostoupil.

Nedělní parkur do 140cm na čas absolvoval Everden s 0 tr.b. na 5.místě a Magic Boy s 4 tr.b. na m8.místě. Faraday došel soutěž s 20 tr.b.

Ve Velké Ceně „Mercedes Benz Grand Prix“ 160 cm došel David Fialka s Cartouche s 11 tr.b., Zuzana Zelinková s LaManchem-T po třetí chybě vzdala, Kamil Papoušek s KoDarco a Zdeněk Žíla s Pinot Grigio absolvovali parkur s jedním shozením a protože čisté jízdy jsme viděli pouze čtyři, skončili oba naši jezdci spolu s ostatními jednou chybujícími dvojicemi exequo na 5.místě. Po rozeskakování zvítězil ve Velké ceně Irský jezdec Kapt.Gery Flint na koni Bornacoola.

Fotogalerii ze závodů naleznete na www.tarpan.cz .

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…