Český skokový pohár potřetí

30. 9. 2004 Jiří Gebauer Autor fotek: Jiří Gebauer

Již třetí ročník Českého skokového poháru jehož finále proběhlo 25.a 26.září na kolbišti na Nivách ve Frenštátě pod Radhoštěm je minulostí.

Sobotní poslední VC Frenštátu p.R. stupně T** ze které se započetly poslední body měla na startu patnáct startujících. Jediný bezchybný výkon předvedl a zvítězil Jiří Skřivan na ANDOLPH Wepol (Stáj Manon), s RYTMOU CAC jednou chyboval, skončil třetí , stejně jako Martin Šoupal na C.C.CASH Kentaur (SK Olympia) měl jednu chybu, ale rychlejší čas a byl druhý.

Před závěrečným sobotním 11.kolem byli v čele žebříčku jezdci Kamil Papoušek-JK Všemily (89), Aleš Opatrný-Opatrný Hořovice (86), Tomáš Bajnar-MGT Ostrava (77), Petr Eim-ZH Tlumačov (76) a Jiří Skřivan-Stáj Manon (74). Po jeho ukončení se bodový zisk Kamilu Papouškovi a Tomáši Bajnarovi nezměnil. Naopak si jej zvýšil Petr Eim (80) a Jiří Skřivan (82). Protože Aleš Opatrný nestartoval (zahraniční start) byla čtveřice finalistů jasná a koní A LADY 2, ANDHOLP Wepol, CASSILIUS a MGT DIAS. V prvém kole na svých koních chyboval jen Tomáš Bajnar, ve druhém všichni, ve třetím Petr Eim. Po třech kolech byli na vedoucím místě s jednou chybou J.Skřivan a K.Papoušek, ale součet časů měl lepší J.Skřivan. Čtvrté kolo absolvovali oba opět čistě, ale lepší čas si udržel J.Skřivan a tak se pořadí již nezměnilo. Obdobně tomu bylo i v souboji o třetí příčku, kdy oba jezdci byli zatížení 24 tr.body. Poslední startující P.Eim musel zajet čistě a v lepším čase než T.Bajnar. To se podařilo a tak 3.příčku si zajistil P.Eim a T.Bajnar skončil čtvrtý.

O zhodnocení jsem požádal prezidenta Asociace ČSP a letošního vítěze Jiřího Skřivana:
„S průběhem třetího ročníku jsem byl víc spokojen než nespokojen. Je to další krok k získání lepší pozice se sponzorováním sportů, nebo jak bych to řekl – na trhu s atraktivními sporty, protože máme věčné problémy se sháněním dotací, financí do soutěží, k vylepšení technického zázemí jednotlivých závodů, ale myslím, že ten začátek, první dvě kola, i třetí kolo jsme již překonali a že teď už se ČSP bude jen vylepšovat, rozvíjet a bude dofejme atraktivnější pro diváka, i pro laického diváka a bude plnit tribuny kolbišť po celé republice. To je taková moje vize, abychom tímto vícekolovým produktem zatraktivnili náš sport a ukázali i laické veřejnosti naše nejlepší koně i jezdce a aby se jim dostalo do povědomí , že ti naši nejlepší se umisťují na těch nejlepších místech , co se týče právě poháru, nebo mistrovství republiky, ale i na mezinárodních závodech, které se pořádají u nás či v zahraničí. Takže jsem spokojen a všichni budeme společně pracovat dál na vylepšování a zatraktivnění našeho sportu..“
Jak bys zhodnotil dnešní finále ?
„Já jsem byl s finále spokojen. Myslím si, že stavitel parkuru a pořadatelé přesně odhadli co je třeba. Byly zde nejen čisté výkony, ale také výkony s více chybami ve finále. To už je dané koňmi i jezdci, kteří do finále postoupí. Já musím pořadatelé pochválit, nejen pořadatelé finále, ale také všechny pořadatelé ostatních VC, kteří dělají maximum proto, aby tento sport zatraktivnili.“

Celkové výsledky:
Cena společnosti Stáj Mustang s.r.o.Lučina -Stupňovaná obtížnost do 140 cm (30 start.):
1.T.Tesárek-na koni ANNIE, Stáj Tesárek, 2.J.Skřivan-ANDOLPH Wepol,Stáj Manon, 3.J.Hruška-DASTELA Agromarket H+B, Opava Kateřinky.
Velká cena Frenštátu - T ** (15):
1.J.Skřivan-ANDOLPH Wepol,Stáj Manon, 2.M.Šoupal-C.C.CASCH Kentaur,SK Olympia, J.Skřivan-RYTMA CAC Leasing,Stáj Manon.
Cena společnosti Volswagen – S**(27):
1.M.Šoupal-ČARAS,SK Olympia, 2.T.Tesárek-ANNIE Stáj Tesárek, 3.J.Hruška-CALETTA Auto Sitta,Opava Kateřinky.
Cena společnosti RSBS s.r.o. a Garfield a.s. - Mini-Maxi (7):
1.ex aequo K.Papoušek-KO DARCO,JK Všemily, a T.Tesárek-ANNIE,Stáj Tesárek, 3.ex aequo J.Hruška-BARNETA,Opava Kateřinky a Lada Zuvačová-CIVIK,JK Steally Vítková.
Cena společnosti Trimex Reality a.s. – S* (31):
1.M.Šoupal-ČARAS,SK Olympia, 2.K.Papoušek-LAMARON,JK Všemily, 3.M.Šoupal- GRANNA Argentina,SK Olympia. Finále ČSP:

1.J.Skřivan,Stáj Manon (4-260,11s.), 2.K.Papoušek-JK Všemily (4-267,97s.), 3.P.Eim,ZH Tlumačov (24-260,28s.), 4.T.Bajnar-MGT Ostrava (24-262,30s.).

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…