Češi na CSIO-W ATÉNY 2003

Ve dnech 2.-5.října 2003 se účastnila česká skoková reprezentace mezinárodních závodů CSIO-W v Aténách. Zastupovali nás Aleš Opatrný s koňmi SILVIO a GRAND, Jiří Papoušek s AMARCORD a GEMINI T, Kamil Papoušek s CATRICK ORION a KO DARCO a Miloš Málek s klisnou COURAGE.

Ve čtvrteční zahajovací soutěži (dvoufázové skákání do 140cm) si z našich nejlépe vedli Aleš Opatrný a SILVIO, kteří dokončili parkur celkově osmnáctí. Těsně za nimi, s časem horším o pouhých sedm setin vteřiny, se umístil Miloš Málek s COURAGE. Bratři Papouškovi (Jiří s GEMINI T a Kamil s KO DARCO) bohužel udělali v první fázi jednu chybu a skončili s dalšími čtrnácti dvojicemi na 36.příčce.

V soutěži do 145cm s rozeskakováním inkasoval K.Papoušek s CATRICK ORION i A.Opatrný s GRAND čtyři trestné body a umístili se tak na patnácté pozici. J.Papoušek chyboval s Amarcordem dvakrát a skončil dvacátý osmý.

V pátek se naši jezdci soustředili pouze na Pohár národů (Samsung Nation Cup of Greece). První nastoupil do boje Miloš Málek s COURAGE (8tr.b.), dále Jiří Papoušek s AMARCORD (12tr.b.) a třetí Kamil Papoušek s CATRICK ORION (8tr.b.). Abychom se probojovali mezi prvních osm postupových družstev, stačilo by, aby náš „finišmen“ Aleš Opatrný s Grandem inkasoval maximálně dvakrát. Parkur však dokončil s těžko uvěřitelnými 31 trestnými body a na Českou republiku tak zůstalo deváté místo z deseti (za námi skončila pouze ekipa Turecka – celkem 70tr.b.).

Vítězství v Poháru národů vybojovalo družstvo Itálie, které v obou kolech nasbíralo pouze 12tr.b. Stejné bodové zatížení měla také ekipa Švýcarska, součet časů byl však o necelé dvě vteřiny vyšší.

V sobotní soutěži do 150cm skončil A.Opatrný se Silviem jedenáctý (4tr.b.), J. Papoušek s GEMINI T dvacátý druhý (8tr.b.) a K.Papoušek (KO DARCO) se sedmnácti trestnými body třicátý třetí.

Nejlepšího umístění české dvojice na těchto závodech dosáhli Aleš Opatrný a SILVIO. V nedělní soutěži do 140cm předvedli bezchybný parkur v čase 64.25 a získali tak první místo. Čistě šel také J.Papoušek s GEMINI T, čas 76.11 jim však stačil „pouze“ na šestou pozici.

V tzv. malé rundě (do 145cm) startoval z našich pouze K.Papoušek s KO DARCO. Se čtyřmi trestnými body obsadil 14.místo.

V GRAND PRIX se představilo celkem 52 dvojic. Zvítězil Ital Emilio Bicocchi s koněm LANDRU (stejná dvojice se nemalým dílem zasloužila o vítězství Italů v Poháru národů). Z českých jezdců si nejlépe vedl Aleš Opatrný s Grandem. Sedm trestných bodů jim stačilo na osmnáctou pozici. Jiří Papoušek s Amarcordem inkasovali 10tr.b. (29.místo) a Kamil Papoušek s CATRICK ORION 12tr.b. (31.místo). Poslední z našich reprezentantů skončil Miloš Málek s COURAGE, který na parkuru nasbíral 21 trestných bodů (42.místo).

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…