40. ročník Velké ceny Ostravy

26. 5. 2004 Jiří Gebauer Autor fotek: Jiří Gebauer

Nepřízeň počasí provázela účastníky 40. ročníku Velké ceny Ostravy a 3. kola Českého skokového poháru ve dnech 22.a 23.května na kolbišti Baníku Ostrava ve Staré Bělé. To však nic nezměnilo na dobré organizaci a kvalitních závodech. Příjemným doplněním byla účast slovenských jezdců, kteří byli víc jak rovnocenými soupeři našim jezdcům, což potvrdily vavříny vítězů ve dvou nejvyšších soutěžích, které putovaly na Slovensko.

Sobotního Memoriálu plk. Jana Havla – ST** se zúčastnilo třiačtyřicet dvojic. Parkúr byl techniky náročný a devět dvojic zvládlo nástrahy základního kola bez chyby. V rozeskakování již jen vítěz Peter Mackovjak na Pompey ze Spišské Nové Vsi. Jiří Pecháček na Veneur měl nejrychlejší čas, ale náhodná chyba jej odsunula na druhou příčku. S jednou chybou, ale horším časem skončil třetí Jaroslav Jindra s Kendy-S z Agrosportu Spálené Poříčí.

V prvním kole VC Ostravy ST** startovalo pětatřicet dvojic, z nichž dvanáct dokončilo bez penalizace. Do druhého kola, které mělo osm skoků do 150 cm jich nastoupilo devětadvacet. I tady byla obdobná situace jako v Memoriálu Jana Havla, protože pouze vítěz Peter Mackovjak na Pompey dokončil s čistým kontem. A to ještě s Magic Boy s kterým startoval první, měl bezchybné první kolo, ve druhém do šestého skoku byl bez chyby a spletl parkur. Další dva jednou chybovali ve druhém kole, proto rozhodl čas. Ten měl rychlejší Tomáš Bajnar na MGT Dias z MGT Ostrava, skončil druhý a třetí byl Zoltán Toth na Michelle De La Bryére z JS Belcredi. Dalších šest chybovalo dvakrát, proto i tady rozhodl čas. Čtvrtý proto skončil Jiří Skřivan na Andolph Wepol ze Stáje Manon a pátý Jiří Pecháček na Veneur ze Stáje Jiří Pecháček.

Český skokový pohár je po třech kolech následující.
Vedení si udržel Kamil Papoušek se 44b., stejně tak druhou pozici Jiří Skřivan 40b. a na třetím místě jsou ex aequo Aleš Opatrný a Jiří Pecháček s 30b.

Celkové výsledky:
Stp.obt. do 120 cm se žolíkem (40):
1.Hrušková-MANDY Auto Sitta (Opava Kateřinky), 2.Žíla-EVERDEN s.v.(Mustang Lučina), 3.Jindra-KREACE (Agrosport Spálené Poříčí).
S** (63):
1.Kincl-LERY (Horymas Horní Město), 2.Šoupal-ČARAS (SK Olympia), 3.Skřivan-ANDOLPH Wepol (Stáj Manon).
ST** (43):
1.Mackovjak-POMPEY (Spišská Nová Ves), 2.Pecháček- VENEUR (Stáj Jiří Pecháček), 3.Jindra-KENDY-S (Agrosport Spálené Poříčí).
S** (40):
1.Hentšel-LADA (Baník Ostrava), 2.Tretera-KONVENT (SS Tretera), 3.Opatrný-SUPREME Oil Team (Opatrný Hořovice).
VC Ostravy ST** + 8 skoků do 150 cm (35):
1.Mackovjak-POMPEY (Spišská Nová Ves), 2.Bajnar-MGT DIAS (MGT Ostrava), 3.Toth-MICHELLE DE LA BRYÉRE (Belcredi), 4.Skřivan- ANDOLPH Wepol (Stáj Manon), 5.Pecháček-VENEUR (Stáj Jiří Pecháček).

Podobné články

Resort Equitana v Martinicích u Březnice hostí od čtvrtka 25. do neděle 28. července mistrovství České republiky v parkurovém skákání. V kategorii…

Stejně jako před dvěma týdny v Monaku, i v německém Riesenbecku ovládly soutěž Global Champions League členky týmu Cannes Stars a v letošní sezoně…