Při dostizích v Austrálii se zabily dvě dívky

29. 9. 2015 Redakce

V Austrálii tragicky zemřela už druhá dostihové jezdkyně. Šéf Australské dostihové rady nicméně tvrdí, že bezpečnostní standardy na závodištích jsou v zemi lepší než kdykoli dříve.

První fatální nehoda se stala v pondělí, kdy po po pádu z koně během tréninkové jízdy zemřela šestadvacetiletá Carly-Mae Pyeová. Druhá tragédie se odehrála ve středu přímo v dostihu, v němž se stal osudným pád z koně devatenáctileté žákyni Caitlin Forrestové.

Šéf Australské dostihové rady Peter McGauran dnes uvedl, že stále pokračuje snaha o maximální vylepšení bezpečnosti na dostihových drahách, nicméně podle něj je sport mnohem bezpečnější než v minulých letech. Přispívají k tomu například plastové zábrany kolem tratí.

"Bezpečnost je lepší než kdykoli dřív, ale s rychle běhajícími koni, kteří váží 500 až 600 kilogramů, jsou žokejové prostě stále v ohrožení," uvedl McGauran.

Zprávu přinesl NOVA Sport.cz

Podobné články
Blesk

Děsivý pád, který jí zcela zničil život! Jezdecká hvězda Caroline Marchová (†31) se po dvou letech na vozíku rozhodla ukončit své utrpení. Před…

Velikonoční víkend v Zoo Praha nabídne honbu za pokladem, zdarma komentované prohlídky nové expozice Gobi i exkurzi do Ptačích mokřadů, které před…