Otevřený dopis majitelů dostihových koní

Otevřený dopis prezidentovi a prezidiu Českého svazu chovatelů a majitelů dostihových koní. Nastal čas postavit se za dostihový sport.

Dostihový provoz v Česku se po dvaceti letech existence dostal do stadia, kdy je na čase zvážit jeho další směřování. Jako majitelé dostihových koní věříme, že současný stav je nadále neudržitelný.

Majitelé český turf financují. Platí přihlášky a startovné, které v průměru vytvoří polovinu dotací dostihů a v případě některých dostihů jako České derby to znamená zaplacení prakticky celé dotace. Dále jsou majitelé nuceni platit také extrémně vysoké importní poplatky. K tomu připočtěme další peníze za registrace a nad rámec toho řada stájí ještě sponzoruje dostihy.

Přesto mají na chod Jockey Clubu minimální vliv a pokud chtějí být aktivnější, narážejí na nepřekonatelnou bariéru v podobě Českého svazu chovatelů a majitelů dostihových koní. Ten je dlouhodobě pasivní a vyvíjí jen minimální aktivitu, jen zveřejnění seznamu všech členů po naší výzvě trvalo čtyři měsíce.

Viz Otevřený dopis majitelů dostihových koní.

Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…