OBRAZEM: V Kuchařovicích ukázali haflingy

Kuchařovice – Chovatelé koní plemene hafling z celé republiky se v sobotu sjeli do Kuchařovic na třetí ročník chovatelské výstavy.

„Jsou tu koně českých chovatelů i importovaná zvířata z Rakouska a Itálie. Koně se představují v sedmi kategoriích podle věku a pohlaví," sdělila organizátorka přehlídky Hana Drábková z kuchařovického klubu Equus, sama chovatelka haflingů.

Jak doplnila, soutěžní hodnocení má především právě chovatelský význam. „Majitelé plemenných hřebců i klisen si mohou nechat svá zvířata předem ohodnotit a ověřit si, kteří z jejich koní mají nejvíce vlastností preferovaných v moderním chovu haflingů," vysvětila. I proto hříbata, kobyly, hřebci i valaši a jejich ošetřovatelé a chovatelé program výstavy absolvovali bez ohledu na vytrvalý drobný déšť.

„Výstava je velmi pěkná, jen nám letos bohužel nepřálo počasí, což se projevilo zejména na návštěvnosti. Ze zkušenosti z minulých let vím, že kdyby bylo hezky, přijde se na haflingy podívat mnohem více návštěvníků," podotkl starosta Kuchařovic Lubomír Mlejnek.

Článek s bohatou fotogalerií přinesl Znojemský deník.cz.

Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…