Miliony žerou mrkev. Odsouzený Kalouskův poradce Šnábl buduje prestižní hřebčín

30. 11. 2011 Miroslav Kynčl

Radek Šnábl, poradce ministra financí Miroslava Kalouska pro arbitráže, uspořádal v sobotu den otevřených dveří ve svém hřebčíně. Vybudování chovu plnokrevníků údajně stálo 10 milionů korun.

Rozsáhlé pastviny, na kterých se prohání koně a stáda krav, ovcí a koz, jsou vidět už zdálky. Na hřebčínu Křenek vzdáleném zhruba dvacet minut od Prahy byl v sobotu den otevřených dveří.

Pyšný majitel, vlivný poradce ministra financí Radek Šnábl, stojí uprostřed a divákům představuje největší poklady svého chovu. "Podívejte se, jak miliony žerou mrkev," hlasitě říká jednomu z návštěvníků.

Do Šnáblovy stáje právě přibyl poklad z Normandie - desetiletý hřebec Darsalam, nejúspěšnější kůň v historii českých rovinových dostihů. Šnábl ho získal do pronájmu a slibuje si od něj, že dodá jeho chovu mimořádně kvalitní geny.

iHNED.czCelý článek čtěte na iHNED.cz: Miliony žerou mrkev. Odsouzený Kalouskův poradce Šnábl buduje prestižní hřebčín

Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…