Když pracujete u koní, na hodinky nekoukáte, říká kladrubský šéf

22. 11. 2011 Jaroslav Pokorný

Kdysi rozděloval zemědělcům miliardy. Dnes čeká Jan Höck na miliony pro kladrubský hřebčín, jemuž chce vrátit bývalý lesk.

V době, kdy šéfoval Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu, který pomáhal založit, ho mnozí označovali za agrárního bosse. Tehdy rozděloval českým zemědělcům peníze z Evropské unie. Před dvěma lety přišel do Kladrub. Zrovna v době, kdy legendární hřebčín v krátké době vyměnil dva ředitele a hovořilo se o konci jednoho velkého chovu slavných koní. Chyběly peníze, a hlavně schopný manažer. Jan Höck se hned pustil do práce a ani po dvou letech se příliš nezastavil. Nejvíc času tráví na cestě mezi Kladruby a Prahou.

„Ministerstvo kultury vypsalo druhé kolo pro podání žádostí o peníze z dotačního programu Evropské unie. Uzávěrka je na konci prosince, rozhoduje kvalita projektu. Proto na tom stále pilně pracujeme. Pevně doufáme, že uspějeme a že budeme vybráni v té maximální míře," říká ředitel kladrubského hřebčína Jan Höck.

Sedmička.czCelý rozhovor s ředitelem NH Kladruby n. L. čtěte v Sedmičce: Když pracujete u koní, na hodinky nekoukáte, říká kladrubský šéf

Podobné články
Idnes.cz

Od útlého dětství chodila parta děvčat z Jenišova na Karlovarsku do stájí pečovat o koně. Tato elegantní zvířata jim během let natolik učarovala, že…

Pražská zoologická zahrada vybrala osm koní Převalského, které postupně přemístí do středoasijského Kazachstánu.