Josefovské louky budou spásat divocí koně

V ptačím parku Josefovské louky se má v příštím roce prohánět a pást stádo divokých koní. Pokud se to podaří, bude park společně s rezervací Na Plachtě v České republice teprve druhou lokalitou, kde se tito původní evropští kopytníci opět začlení do ekosystému.

„Poníci se využívají k údržbě různých přírodovědně hodnotných lokalit. Především ve své zemi původu, ve Velké Británii, spásají trávu a drobné dřeviny v přírodních rezervacích, které tím udržují,“ vysvětluje správce ptačího parku Břeněk Michálek. Tento způsob pastvy umožňuje život celé řadě rostlin a na nich vázaných druhů hmyzu.
Zdroj: https://rychnovsky.denik.cz/z-regionu/josefovske-louky-budou-spasat-divoci-kone-20171124.html V ptačím parku si od pořízení nových obyvatel slibují velkou pomoc s údržbou josefovských luk, která bude mnohem šetrnější, než když se na louku vrhnou sekačky.
Zdroj: https://rychnovsky.denik.cz/z-regionu/josefovske-louky-budou-spasat-divoci-kone-20171124.html..

Celý článek si můžete přečíst na https://rychnovsky.denik.cz/z-regionu/josefovske-louky-budou-spasat-divoci-kone-20171124.html.

 

Celý článek si můžete přečíst
Zdroj: https://rychnovsky.denik.cz/z-regionu/josefovske-louky-budou-spasat-divoci-kone-20171124.html

Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…