„Koňské“ Ano, šéfe! Kouč legendárního Železníka nabízí své služby: Nudím se

24. 2. 2024 Květoslav Šimek Zdroj: iSport.cz URL zdroje: isport.blesk.cz
Sport
Sport

Po více než čtyřiceti letech nemá žádného koně ve stáji. Trenér Čestmír Olehla, který připravil Železníka a Registanu k šesti triumfům ve Velké pardubické a z podceňovaného Masiniho udělal nejbohatšího koně české historie, i stáj rozpustil. Přišel však se zajímavým nápadem. Nabízí své služby po vzoru kuchařského projektu „Ano, šéfe!“ „Nostalgii jsem si zakázal už dávno, ale jsem jako odstavený vagon na slepé koleji. Nemám do čeho píchnout a k smrti se nudím,“ vysvětluje Olehla.

Do historie českého i československého turfu se pětašedesátiletý rodák z Beňova zapsal v prvé řadě díky legendárnímu Železníkovi, čtyřnásobnému vítězi Velké pardubické (1987, 1988, 1989, 1991). Dvakrát ji vyhrála i Registana (2003 a 2004), historické byly triumfy Masiniho (2004) a Kolorada (2006) v Gran Premio Merano, slovenská Trojkoruna s Tankredem (2003), nebo sedmé místo Masiniho v Grand Steeplechase de Paris 2005. Ve statistikách má přes šest stovek vítězství po celém světě.

Ještě v minulé sezoně Čestmír Olehla pomáhal dceři Veronice s přípravou několika koní pro syndikát Hvězda-Olehla. Ten už rozpustil. Stejně tak koně i zaměstnance, finančně už nešlo projekt a stáj utáhnout.

Celý článek přináší iSport.cz: „Koňské“ Ano, šéfe! Kouč legendárního Železníka nabízí své služby: Nudím se

TN.cz
Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…