Hřebčín zapřahal koně do saní, pro zvířata jsou nepříjemné sněhové podpatky

5. 12. 2023 Stanislava Králová Zdroj: iDnes.cz URL zdroje: www.idnes.cz
Idnes.cz
Idnes.cz

Mistři opratí Jiří Nesvačil junior a Jakub Mack dnes poprvé zapřahali starokladrubské bělouše do saní. Pro hřebce a valachy je tento jiný druh zápřeže, než na který jsou běžně zvyklí, zpestřením a také druhem tréninku.

Co na tom, že rtuť teploměru klesá pod nulu. Koně snášejí chladné počasí rozhodně lépe, než letní tropy. A když k tomu napadne dostatek sněhu, mohou zaměstnanci hřebčína vytáhnout z kočárovny saně a využít je pro trénink starokladrubských koní.

„Zima letos přišla brzo. V posledních čtyřech, pěti letech napadlo dostatek sněhu a podařilo se nám zapřáhnout do saní. Roky před tím to bylo tak jednou za pět let,“ řekl ředitel Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem Jiří Machek.

Kdyby zimní počasí s dostatkem sněhu vydrželo, mohl by hřebčín komerční projížďky nabízet návštěvníkům. Zájem o ně by byl.

Celý článek přináší iDnes.cz: Hřebčín zapřahal koně do saní, pro zvířata jsou nepříjemné sněhové podpatky

TN.cz
Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…