Dostihovou sezonu zahájí evropská šlechta

Dlouhých sedm měsíců museli příznivci dostihů na Karlovarsku čekat na další sezonu. Ta aktuální má pořadové číslo 112 a v sobotu ji slavnostně zahájí evropští šlechtici.

Program dopoledního mítinku tvoří sedm dostihů a jedním z vrcholů bude Jarní cena Towah - Frühjahrpreis Towah (II. kategorie, 2.000m) pro čtyřleté a starší koně.

Jediným tuzemským odchovancem je v desetihlavém poli hnědák Devil´s Star (ž. G. Hind). V prvním letošním startu, kterým byla jedničková Velká dubnová cena, zklamal posledním místem. Ovšem ani tento výpadek nemění náhled na pětiletého hřebce v tréninku Jaroslava Drlíka jako na spolehlivého dvojkového koně. V říjnu loňského roku dokázal ve stejné kategorii a na shodné distanci v Mostě zvítězit. Cestu za vítězstvím může mít zkomplikovanou kvůli nejvyššímu hmotnostnímu zatížení.

Obdivuhodnou jarní formu předvádějí svěřenci trenérů Šavujeva a Wroblewského a z tohoto důvodu budou ostře sledovány dvojice jimi připravovaných koní. Poprvé se na českém území představí z Anglie přicestovavší odchovanec sultána Bin Khalify Al Nahyana Out Of Eden, jehož šance znásobuje momentálně vedoucí muž letošního šampionátu Tomáš Lukášek.

.Celou zprávu vám přináší Sokolovský Deník zde.

Podobné články
Deník

Pod horou Říp proběhnou v srpnu dvě pozoruhodné aukce. Stát, respektive Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) bude prodávat dva…

Idnes.cz

První řadu krimiseriálu Oktopus sledovalo loni na podzim v ČT víc než milion a dvě stě tisíc diváků, proto vzniká pokračování: v Praze, na Ústecku,…