Tradičně netradiční převlékací párty aneb Jo´s bar 2009

30. 11. 2009 Lucie Hladová Autor fotek: Kateřina Návojová, Lucie Hladová

Do noční Prahy již s vánočním nádechem se vydali v sobotu 28. listopadu jezdci, ošetřovatelé, ale i majitelé převážně parkurových koní, jak se říká, zapít sezonu. Tradiční rozlučkovou párty pořádají v hlavních rolích bratři Studničkovi již 8. rokem, a to nikde jinde, než v oblíbeném Jo´s baru. Letos zvolili téma Copacabana. A jak se oslavovalo na pláži?

Nápis VIP někdo krátce před našim fotoútokem umázl :o))Na místo jsme dorazily chvilku před avizovaným zahájením. Uvítala nás však pouze cedule „VIP Beach party" na ulici. Ostatní účastníci si dali trochu na čas. Nejspíš je zdržela příprava. Letos si totiž pořadatelé vymysleli, ač se to nezdá, poměrně zapeklité téma. Protože na plážovou párty v listopadu se těžko shánějí slaměné klobouky a letní modely včetně nejrůznějších nafukovacích doplňků...

Černoušek MatesV avizovaných pozvánkách sice bylo uvedeno „plavky s sebou", ale v těch se představilo jen málo hostů. Zato se plavky obcházely, kudy se dalo - kraťasy, krátké sukně, letní šaty, tílka, letní košile, sluneční brýle, slamáky... zkrátka vše, co léto jen trochu připomene. Nakonec tu byli i tací, kteří jezdecké léto ignorovali a přišli se jen pobavit.

Velký obdiv si odnesl sám pořadatel Jan Studnička alias Mich z Pobřežní hlídky. Uznejte sami, červené kraťasy mu sluší stejně tak, jako rajtky :o) Dech beroucí byla dvojice Helena a Mates - tato poměrně málo známá dvojice si s sebou přinesla rovnou surfařská prkna. „Bohužel" ten večer ale nebyly v baru moc velké vlny a tak nám mnoho ze svého umění neukázali. „Jo´s bar byl pro mne tradičně fajn, spousta lidi, které na závodech moc nepotkám. Nejvíc mě nečekaně zaujal plážový černoch Mates se surfem :o)," komentovala Christina Klímová.

U baru...Pochvalu za styl by zasloužil i samotný podnik. Dole v podpalubí nechyběla slibovaná písčitá pláž. Jelikož se k tanci odvážil téměř každý, což bylo jedině dobře, byla třeba pravidelná údržba povrchu. Ten sklidil velký úspěch. „Nejvíc mě zaujal ten bílý písek,to byl opravdu bezva nápad. Akorát tam bylo strašně moc lidí a málo místa," komentovala Natálie Vysušilová. I obsluha podniku se nezapomněla blýsknout. Kolem krku mělikvětiny. Doslova pohodová HAVAJ. I když tam asi slavná pláž Copacabana nebude.

O hudební produkci se postaral snad nejoblíbenější párty DJ mezi jezdeckou společností - Ludvík Jandourek alias DJ Rodrigo. Rozproudil k tanci nejen přítomné juniory, kterých bylo více než dost, ale také mladší jezdce a seniory. Mezi nimi se objevil i Aleš Opatrný, i když s menším zpožděním, jelikož se v Praze hrál hokej - extraliga. Na společné fotografii jej však nehledejte, prý si „zavazoval tkaničku", jak nám poté prozradil u baru.

Petr Krap alias Brácha a Ludvík Jandourek alias DJ Rodrigo„V jo´s baru se mi líbila nálada, která tam panovala, myslím si, že byla velmi dobrá. Zaujalo mě především vyzdobení spodní části baru a samozdřejmě nejde zapomenout na DJ Lůďu," hodnotil párty junior Tomáš Hůlka. Nutno podotknout, že i jemu zahrál L. Jandourek „jeho song" Rakeťák.

Účast byla letos veliká, odhaduje se 150 lidí. Ze strany hostů panovaly i jisté obavy. „V Jo´s baru se mi moc líbilo. Trošku jsme se obávali dvou věcí, a to zaprvé toho, že bude vysoká návštavnost, a za druhé povrchu - písku na parketě :o). I když dorazilo lidí opravdu habaděj, dalo se tam krásně hýbat i tancovat a písek také nikomu nedělal problém. Myslím si, že to byla opravdu povedená párty a už se těším, co vymyslí pořadatelé na příští rok," komentovala Kristýna Nechanická.

Kdo neskáče...není Rakeťák! :o))Jo´s bar opravdu nemá velkou kapacitu a vysoká účast byla jasná už z „přihlášek" na facebooku. I přesto byli pořadatelé doslova v klidu. „Podnik měnit nehodláme, je to náš oblíbený a už i dostatečně vyzkoušený. Tenkrát, když jsme se převlékali za dámy a dámy za pány, tu bylo lidí zhruba jako letos a vešli jsme se krásně," prozradil pořadatel Jan Studnička.

Objevili se zde zástupci nejrůznějších stájí. Nejpočetnější ekipou byla zastoupena stáj Vladimíra Maláka - JK Všetice. Čítala rovnou dvacítku nadšenců včetně velitele V. Maláka. Ale i JC Zájezd mělo své zastoupení.

Zábava byla vážně skvělá, stížnosti ani protesty se neobjevily. „Já bych akci hodnotil velmi kladně, vše proběhlo bez problémů. Až na to, že lidé nerespektují téma převlékací párty. Proto chystáme na příští rok jistá opatření, tedy zpřísnění pravidel.," komentoval V. Studnička.

Je ještě spousta nevyčerpaných témat, a tak se prý máme na co těšit v příštím roce.

Copacabana na Malé straně

Podobné články
Velikonoční obřadní jízda v Nebelschützu

Velikonoce představují zlomové období ročního cyklu, v němž končí zima a přichází jaro. Lze je tak chápat jako svátky obnovy života, příchodu nového…

Velký pátek je vrcholem křesťanského liturgického roku. Je to den ukřižování a smrti Páně, smrti Ježíše Krista a proto se nese ve znamení smutku,…