V hřebčíně v Kladrubech nad Labem přivítali na svět první letošní hříbata

9. 2. 2024 Tisková informace Autor fotek: Archiv NHK Zdroj: NHK

Necelý týden po narození prvního hříběte v hřebčíně ve Slatiňanech se i v hřebčíně v Kladrubech nad Labem dočkali prvních hříbat. Těšit se můžeme hned ze dvou přírůstků. Jedná se o dvě klisničky, které přišly na svět ve čtvrtek 8. února.

První, o pár hodin starší klisnička, dostala jméno Sintora-17. Narodila se jako druhý potomek sedmileté klisny 416 Sintarea. Jejím otcem je jedenáctiletý plemenný hřebec Generale Raggiera IX, který působí v chovu od roku 2019, novorozená klisna je jeho sedmnáctým potomkem.  

Přibližně o hodinu později přišla na svět i druhá klisnička Carbona-9. Ta je třetím potomkem devítileté klisny 401 Carbonella a zároveň devátým hříbětem narozeným po devítiletém plemenném hřebci Rudolfo Raggiera IX.

V následujících čtyřech měsících v hřebčíně v Kladrubech nad Labem očekávají narození dalších 47 hříbat.

Podobné články

Klisna 247 Extracta se narodila 21. července 1994 z matky 106 Elegia a po otci Favory XI. Výkonnostní zkoušky absolvovala v roce 1998, poté byla…

Chlapec na pony, 1840

Kerry bog pony, jehož původním domovem jsou rašeliniště hrabství Kerry v jihozápadním Irsku, je jedním z nejvzácnějších plemen koní světa a je malým…