Jarní přehlídka plemenných koní v ZH Písek

26. 2. 2024 Redakce Equichannel

V sobotu 2. března 2024 proběhne v areálu ZH Písek První jarní přehlídka plemenných koní.

První jarní přehlídkazačíná v 11 hodin v kryté jezdecké hale hřebčince. Předvedeny budou tři desítky plemenných hřebců, kteří působí v přirozené plemenitbě a v inseminaci čerstvým spermatem. Zastoupena jsou plemena teplokrevná, chladnokrevná i máločetná. Kromě koní v majetku hřebčince bude možné vidět také plemenné hřebce soukromých majitelů.

Doprovodný program začíná ve 13 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na různá drezurní vystoupení, jezdeckou čtverylku zaměstnanců hřebčince, zápřež koní v kočáře, ukázky jízdy v dámském sedle i na ukázky práce s chladnokrevnými hřebci. Chybět nebudou ani vystoupení starokladrubských koní z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem a ukázky Jízdní policie Krajského ředitelství hl. m. Prahy.

Následovat bude o dva týdny později Druhá jarní přehlídka plemenných koní. Ta se koná v sobotu 23. března od 11 hodin v prostorách venkovního kolbiště. Její program bude více zaměřen na odbornou chovatelskou veřejnost. Plemenní hřebci pro letošní připouštěcí sezónu budou předvedeni na ruce i pod sedlem na zkráceném parkuru. Pro diváky je k dispozici zastřešená tribuna.

Během obou přehlídek bude možné prohlédnout si stáje hřebčince.

Podrobnosti na www.zemskyhrebcinecpisek.cz

Podobné články

Klisna 247 Extracta se narodila 21. července 1994 z matky 106 Elegia a po otci Favory XI. Výkonnostní zkoušky absolvovala v roce 1998, poté byla…

Chlapec na pony, 1840

Kerry bog pony, jehož původním domovem jsou rašeliniště hrabství Kerry v jihozápadním Irsku, je jedním z nejvzácnějších plemen koní světa a je malým…