Mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO

5. 4. 2024 Redakce Equichannel Zdroj: BVV Veletrhy Brno

Navštívíte Mezinárodní veletrh zemědělské techniky TECHAGRO, který se koná ve dnech 7.–11. 4. 2024?

TECHAGRO patří mezi nejvýznamnější tuzemské zemědělské veletrhy a je prezentací zemědělské techniky a veškerého souvisejícího sortimentu. Je také ukázkou trendů v zemědělství – digitálních technologií, precizního zemědělství, chytrého zemědělství nebo využití navigačních systémů. Akci navštěvují převážně odborníci z oblasti rostlinné výroby, lesnictví a dalších souvisejících oborů. Nejvíce návštěvníků přijíždí na brněnské výstaviště z České republiky, Slovenska a Rakouska. Významná část návštěvníků veletrhu TECHAGRO má rozhodovací pravomoci.

V roce 2024 se TECHAGRO bude konat společně s lesnickým a mysliveckým veletrhem SILVA REGINA a s veletrhem obnovitelných zdrojů energie v lesnictví a zemědělství BIOMASA. Novinkou aktuálního ročníku je projekt Chytrá farma, který je zaměřen na větší efektivnost a udržitelnost hospodaření, nové postupy a digitalizaci v zemědělství. Významnou součástí programu bude sdílení praxe farmářů.

Součástí doprovodného programu veletrhu TECHAGRO 2024 bude konference Klimatická změna a zemědělství, která proběhne v pondělí 8. dubna v Rotundě pavilonu A. Konferenci pořádá Agrární komora České republiky ve spolupráci s Ministerstvem zemědělství, EFSA, Státním zemědělským intervenčním fondem, Celostátní sítí pro venkov a Jihomoravským krajem.

Své příspěvky přednesou zástupci Ministerstva zemědělství, Ministerstva životního prostředí, Ministerstva zdravotnictví, Agrární komory ČR, CzechGlobe – Ústavu výzkumu globální změny Akademie věd ČR, Mendelovy univerzity v Brně, Ústavu experimentální botaniky Akademie věd ČR Olomouc, Jihomoravského kraje, České akademie zemědělských věd, Státního pozemkového úřadu.

Konference je zdarma.

Podobné články

Národní hřebčín Kladruby nad Labem zve na odbornou mezinárodní konferenci Krajina pro chov a výcvik ceremoniálních kočárových koní v Kladrubech nad…

Pražské Muzeum MHD ve Vozovně Střešovice pořádá malý knižní festival "Červencové středy s knihou", v rámci něhož každou středu představí jeden titul…